Erişilebilirlik

Bush: 'Kendi Güvenliğimiz İçin Irak'tayız'


Başkan George Bush, Amerikan askerlerinin, ülkelerini terörist saldırılardan korumak amacıyla Irak’ta savaştığını söyledi. Bugün yaptığı haftalık radyo konuşmasında Bush, ‘Eğer Amerika, ‘şeytan’ diye adlandırdığı bu kişilerle dışarıda yüzleşmezse, bir gün kendi topraklarında yüz yüze gelmek zorunda kalacaktır’ diye konuştu.

Başkan Bush, Amerika’nın bu savaştan zaferle çıkacağından emin olduğunu da sözlerine ekledi.

Başkanın bu açıklamaları, Teksas’taki çiftliğinin yakınında haftalardır devam eden savaş karşıtı gösterilere yanıt niteliği taşıyor.

Gösteriler, Irak’ta oğlunu kaybeden Cindy Sheehan adlı bir annenin, Teksas'ın Crawford kasabasındaki çiftliğine giderek Başkan’la görüşme talebinde bulunmasıyla başlamıştı. California'lı Sheehan, hasta annesiyle ilgilenmek üzere evine geri dönerken, taraftarlarından protesto eylemeni sürdürmelerini istedi, kendisinin de yakında geri döneceğini söyledi.

Amerika’da son günlerde yapılan kamuoyu yoklamaları, halkın çoğunluğunun, Başkan’ın Irak’ta izlediği politikaları onaylamadığını gösteriyor.

Demokrat Parti adına Başkanın radyo konuşmasına cevap veren Georgia Senatörü Max Cleland, Başkan Bush’un savaşı kazanmak için doğru bir strateji izlemediğini belirterek, Amerika’nın Irak’tan çıkmak için daha iyi bir plana ihtiyacı olduğunu söyledi

XS
SM
MD
LG