Erişilebilirlik

Rum Uçağı Yunanistan'da Düştü: 121 Ölü


Kıbrıslı Rumlara ait bir yolcu uçağı Atina yakınlarında düştü, yolcu ve mürettebat 121 kişiden kurtulan olmadı.

Helios şirketine ait Boeing 737 yolcu uçağı, Atina üzerinden Prag’a gidiyordu. Uçak, Atina’nın 40 kilometre kuzeydoğusunda dağa çakıldı. Uçak mürettebatı ve yolcuların çoğunun Kıbrıslı Rum olduğu sanılıyor.

Ölen yolcuların 48'inin çocuk olduğu bildirildi.

Kazadan bir süre önce Atina havaalanıyla temasın kesilmesi üzerine yolcu uçağına gönderilen iki Yunan jeti, kaptan pilotun kabinde olmadığını ve yardımcı pilotun koltuğunda baygın yattığını fark etti. Yetkililer, kazayı kabin basıncının düşmesi ve oksijenin azalmasına bağladı.

Kazadan önce cep telefonuyla bir yakınına kısa mesaj gönderen yolculardan biri ise, kaptan pilotun yüzünün morardığını ve kabin ısısının düştüğünü yazdı.

Havalandırmanın bozulduğu sırada uçak 10 bin metre yüksekte uçuyordu ve bu irtifada hava sıcaklığı, uçak dışında, sıfırın altında 50 derece oluyor.

Enkazdaki cesetlerin neredeyse hepsinde oksijen maskeleri takılı bir halde bulundu.

Uçağın iki karakutusunun bulunduğu bildirildi. Yetkililer bütün bu bilgilere dayanarak, kazada terör ihtimali olmadığı görüşünde.

Uçakla temasın kesilmesinden önce pilotun, havalandırma sistemiyle ilgili bir sorun yaşadıklarını söylediği de açıklandı.

XS
SM
MD
LG