Erişilebilirlik

Başbakanlıkta 'Aydınlar Bildirisi' Görüşülecek


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan terör örgütü PKK’nın eylemlerine son vermesi için bildiri yayımlayan aydınlarla bu hafta bir araya geliyor. Çarşamba günü yapılacak toplantıda PKK terörü ve alınan önlemler konuşulacak Başbakanlık binasında yapılması planlanan toplantıya Erdoğan’ın yanı sıra Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün de katılması bekleniyor.

Kamuoyunun yakından tanıdığı 200’e yakın kişinin imzasını taşıyan “Aydınlar Bildirisi’nde”, PKK’dan silahlı eylemlerine derhal son vermesi, hükümetten de kalıcı barışın sağlanması için yasal düzenlemeler yapması isteniyordu. Aydınlar Bildirisi’nin kamuoyuna açıklanmasından sonra, çağrıya destek veren bir grup aydın, bildirinin havada kalmaması için Başbakanlık’tan randevu talep etmişti. Başbakanlık bu talebi uygun bularak, aydınlara Çarşamba günü için randevu verdi.

Toplantıya katılacak aydınlar arasında; geçtiğimiz günlerde İnsan Hakları Derneği’nden istifa eden yazar Adalet Ağaoğlu’nun yanı sıra, Profesör Gencay Gürsoy, işadamı Osman Kavala, gazeteciler Ali Hakan Coşkun, Ali Bayramoğlu, Nuray Mert ve Oral Çalışlar gibi isimler yer alıyor.

Başbakanlık randevusunda, yeniden tırmanan PKK terörünün durdurulmasına ilişkin teklifler tartışılacak. Bu toplantının Başbakan Erdoğan’ın bu hafta gideceği Diyarbakır gezisi öncesi yapılıyor olması ise dikkat çekici.

Terör konusu bugün Başbakan Erdoğan başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu’nda da ele alınıyor. Artan PKK eylemleri ve asker kanadından gelen açıklamalar Kurul’da tartışılıyor.

Adalet Bakanı ve hükümet sözcüsü Cemil Çiçek, terörle mücadele için yasalarda yapılması planlanan değişiklikler konusunda bir komisyon oluşturulduğunu açıklamıştı. Çiçek'in kurul sonunda yapılacak basın toplantısında, bu komisyonun çalışmalarına ilişkin bilgi vermesi de bekleniyor.

Bakanlar Kurulu’nda ayrıca, anayasa değişiklik paketi, Avrupa Birliği ile ilişkiler ve ekonomi’deki gelişmeler de görüşülüyor.

XS
SM
MD
LG