Erişilebilirlik

Müşerref Şeriat Kanunlarını Önlemeye Çalışıyor


Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref, ülkenin kuzeybatısındaki yerel bir parlamentonun şeriat hükümlerini uygulama girişimlerini önlemeye çalışıyor.

Pakistan Devlet Başkanı, yasa tasarısının yürürlüğe girmemesi için, Anayasa Mahkemesi’nden devreye girmesini istedi. Mahkeme, yarın toplanarak önerilen yasa tasarının anayasaya aykırı olup-olmadığını belirlemeye çalışacak.

Dün bir mitingde konuşma yapan Müşerref, tasarının özgürlükleri kısıtlayacağı uyarısında bulundu ve halktan, ülkeyi geriye götürmeye çalışmakla suçladığı radikal İslamcılara, destek vermemesini istedi.

Bu arada İslamcı gruplar Müşerref’in yabancı uyruklu medrese öğrencilerini sınırdışı etme kararını sert biçimde eleştiriyor.

Devlet Başkanı Müşerref, 1400 kadar yabancının da eğitim gördüğü medreselerin aşırı dinci eğilimleri yayma merkezi olarak kullanılmasına engel olacağını söyledi.

'Pakistan F-16'ları Teslim Alacak'

Pakistan, kısa süre içinde Amerika’dan iki adet F-16 savaş uçağını teslim alacağını duyurdu.

İki F-16’nın, Amerikan Hava Kuvvetleri'nin eski uçakları olduğu, ancak tarafların, yeni uçak alımı konusunda görüşmelerde bulunduğu bildirildi.

Amerika, nükleer silah programını protesto ettiği Pakistan’a 1990 yılında silah ambargosu uygulamaya başlamıştı. Pakistan bu karardan hemen önce 30’dan fazla F-16 uçağı ısmarlamıştı.

Amerika’nın 15 yıl sonra Pakistan’a silah ambargosunu kaldırması, iki ülkenin terörizme karşı başlattığı işbirliğine bağlanıyor. Ancak, kararı eleştiren Hindistan hükümeti, bölgedeki barış sürecinin bozulmasından kaygı duyuyor.

XS
SM
MD
LG