Erişilebilirlik

Saldırı Girişimiyle İlgili 5 Kişi Sorgulanıyor


İngiliz ve İtalyan polisi, Londra’daki son bombalı saldırı girişimiyle ilgili olarak toplam 5 kişiyi sorguluyor.

İngiliz polisi, İbrahim Muktar ve Remzi Muhammet adlı sanıkları dün Londra’nın batısında , Yasin Hasan Ömer adlı sanığı da çarşamba günü Birmingham kentinde yakalamıştı.

Bombacıların dördüncüsü olduğu sanılan Hüseyin Osman ise, dün Roma’da göz altına alındı.

Bu arada, Whabi Muhammet adlı bir kişinin daha göz altına alındığı bildiriliyor. Ancak, polis bu kişinin “beşinci bombacı” olup olmadığı konusunda henüz bir açıklama yapmadı.

21 Temmuz’da 3 metro trenine ve bir otobüse yapılan saldırı girişimiyle ilgili çok sayıda kişi göz altına alındı. Londra’da göz altına alınan 4 Türk ise serbest bırakıldı.

Osman Hüseyin'in İadesi İstendi

Roma’da dün gözaltına alınan Osman Hüseyin’in İngiltere’ye iadesiyle ilgili ilk duruşma yapıldı. İngiltere’nin talebi üzerine yapılan ilk duruşma hakkında bilgi verilmedi.

Ancak avukatı, Osman Hüseyin’in İngiltere’ye iade edilmek istemediğini açıkladı. Polis, bombacılardan biri olmakla suçlanan Etiyopya asıllı İngiliz vatandaşı Hüseyin’in nasıl İtalya’ya kaçtığını araştırıyor.

Bu arada, İtalya İçişleri Bakanı Giuseppe Pisanu, Roma ve diğer kentlerde en az 15 ayrı yerde arama yapıldığını, Osman Hüseyin’in İtalya’da yaşayan Etiyopyalı ve Eritreli göçmenlerle bağlantı kurduğunu açıkladı.

XS
SM
MD
LG