Erişilebilirlik

'Pearl Cinayetiyle İlgili Bir Kişi Tutuklandı'


Pakistanlı yetkililer, Wall Street Journal gazetesi muhabiri Daniel Pearl’ün 2002 yılında kaçırılması ve öldürülmesi olayına karışan bir kişinin tutuklandığını duyurdu.

Pakistan’ın en çok arananlar listesinde bulunan Haşim Kadir adlı zanlının, ülkenin doğusundaki Gujranvala kentinde ele geçirildiği bildirildi.

Daha önce Pearl cinayetiyle ilgili bir başka militan, idam cezasına çarptırılmıştı. Haşım Kadir’in, Ahmet Ömer Said Şeyh adlı bu militanla Amerikalı gazetecinin buluşmasını ayarlayan kişi olduğu iddia edildi.

Bu arada dün Pakistan hükümeti, ülke çapında düzenlenen operasyonlarda 600 kişinin tutuklandığını açıkladı.

Tutuklananlar arasında yasadışı İslamcı örgüt üyeleri, kışkırtıcı vaazlarda bulunan din adamları ve nefret içerikli bildiriler yayınlayan aşırı dinciler bulunuyor.

7 Temmuz’da Londra’daki bombalı saldırıları düzenleyenlerin Pakistan asıllı olduklarının ve saldırıları düzenlemeden önce bu ülkeye gittiklerinin ortaya çıkmasından sonra, Devlet Başkanı Pervez Müşerref, büyük bir tutuklama operasyonu başlatmıştı. Buna rağmen Pakistanlı yetkililer, bu tutuklamaların Londra’daki terör eylemleriyle ilgisi olmadığını ileri sürdü.

XS
SM
MD
LG