Erişilebilirlik

Washington Post: Türkiye Güvenli Bir Ülke


Washington Post gazetesi Türkiye’ye seyahatin, öteki Avrupa ülkelerine gitmekten daha tehlikeli olmadığını belirtti.

Gazete yabancı ülkelerin güvenliğini değerlendiren iki şirketin, iki turistik kentte patlayan bombalara rağmen, Türkiye’nin turistler açısından güvenlik derecesini düşürmediklerini bildirdi. Washington Post gazetesinin dünkü seyahat bölümünde yer alan haberde şöyle deniyor:

“Turistlerin gözdesi iki yerde patlayan bombalara rağmen batılı ülkeler vatandaşlarını Türkiye’ye gitmemeleri için uyarmadı. Amerika ve Avrupa ülkelerinin dışişleri bakanlıkları, acaba önemli bir müttefik ülkeyi kızdırmamak için mi sustu şüphesine kapıldık. Fakat bu şüphemiz, dünyanın en büyük iki risk araştırma şirketiyle konuştuktan sonra tamamen dağıldı. Intelligent Risk Systems ve Control Risks Group, siyasete hiç aldırmadan, müşterilerine istedikleri konuda tehlike ve güvenlik araştırması yapar. Dünyanın bu iki ünlü risk analiz şirketinin uzmanları, bize, bombalama olaylarının Türkiye’yi nispeten güvenli bir turist merkezi olmaktan çıkartmadığını söylediler. Şirketlerin yetkilileri bombaların ayrılıkçı Kürt gruplarınca yerleştirildiğini, turistlerin hedef alınmadığını ve kullanılan bombaların büyük zarar verme amacı taşımadığını söylediler. Aynı uzmanlar Türk polisinin, plajlar da dahil olmak üzere turistik yerlerde güvenlik önlemlerini artırdığını da kaydediyor.”

Washington Post dünyanın bugünkü ortamında, patlatılan iki bombanın Türkiye’yi turistler için nispeten güvenlikli bir yer olmaktan çıkartamadığı görüşünün hakim olduğunu belirtiyor. Gazeteye göre Türkiye, turistler için öteki Avrupa ülkeleri gibi, orta derecede tehlikeli bir yer olarak kalıyor.

XS
SM
MD
LG