Erişilebilirlik

Bakanlar Kurulu Toplandı


Ankara’da hükümet çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Bu sabah saatlerinde Başbakan Erdoğan başkanlığında Bakanlar Kurulu toplandı.

Kurulda, Başbakanlık müsteşarı Ömer Dinçer kendilerine sunulan kanun tasarı ve tekliflerine ilişkin bakanlara bilgi veriyor. Ayrıca her hafta olduğu gibi bu haftada kurulun gündeminde Avrupa Birliği var. 3 Ekim tarihinde başlayacak müzakereler öncesi Avrupa Birliği ile ilgili çalışmalar bu haftada değerlendiriliyor. Bu çerçevede, Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Avrupa Birliği uyum çalışmaları konusunda kurulu bilgilendiriyor.

Bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısına Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ve Devlet Bakanı ve başmüzakereci Ali Babacan ise katılamıyor. Dışişleri Bakanı Gül, Avrupa Birliği dönem başkanlığını bu ay başında üstlenen İngiltere’de temaslarda bulunuyor. Başmüzakereci Ali Babacan ise, Avrupa Birliği Ekonomi ve Maliye Bakanları toplantısı ile Avrupa Parlamentosu çerçevesinde temaslarda bulunmak üzere dün Brüksel’e gitti.

Bakanlar Kurulu, yarın olağanüstü toplanacak olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden önce yapılıyor. Meclis, yarın Radyo Televizyon Üst Kurulu üyelerini seçmek için olağanüstü toplanıyor. Geçtiğimiz ay sonunda Meclis Anayasa Komisyonu, RTÜK'ün siyasi parti grupları tarafından gösterilecek adaylar arasından Meclis tarafından seçilmesini öngören yasa teklifini kabul etmişti.

RTÜK yasasında değişiklik öngören yasanın yürürlüğe girmesi üzerine Meclis Genel Sekreterliği Adalet ve Kalkınma Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne yazı göndererek üyelikler için adaylarını bildirmelerini istedi. Bu çerçevede, AKP kendisine düşen 12 adayı, CHP de 6 adayı Meclis Başkanlığı'na bildirdi. Bu adaylar arasından AKP'den 6, CHP'den ise 3 aday RTÜK üyesi olarak belirlenecek. Üst kurul üyelerinin görev süresi 6 yıl olacak ve üyelerin üçte biri, iki yılda bir yenilenecek.

Bu arada Uluslararası Para Fonu, IMF, ile birinci gözden geçirmenin ertelenmesine neden olan Sosyal Güvenlik yasa tasarısının yarınki toplantıda ele alınması beklenmiyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da, Meclis'in sadece RTÜK üye seçimi nedeniyle olağanüstü toplantıya çağrıldığını, Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı'nın yeni dönemde ele alınacağını söyledi. IMF yetkilileri, Meclis açıldığında önceliğin Sosyal Güvenlik tasarısının yasalaştırılması olduğunu bildirmişlerdi.
XS
SM
MD
LG