Erişilebilirlik

Irak'ta Kanlı Saldırılar


Irak’ta bombalı ve silahlı saldırılar sonucu en az 43 kişi öldü. Başkent Bağdat’ın batısında, Irak ordusuna yeni katılan askerleri hedef alan intihar saldırısında, en az 21 kişinin öldüğü; 40 kişinin de yaralandığı bildirildi. Başkentin doğusunda ise bir Şii ailenin 8 bireyi, uğradıkları silahlı saldırıda yaşamlarını yitirdi.

Kerkük’te aracına yerleştirdiği bombayı patlatan intihar saldırganı, 3 sivilin ölümüne neden olurken, Musul’daki benzeri bir saldırıda da 4 polis öldü.

Irak Başbakanı İbrahim Caferi, Bağdat'taki saldırıdan sonra saldırganların askeri merkeze nasıl sızdıklarının inceleneceğini söyledi. Başbakan Caferi, başta bugünkü saldırıya hedef olan Muthanna Askeri Merkezi olmak üzere, tüm ordu kayıt merkezlerinin güvenliğinin artırılması için gerekli önlemleri alma sözü de verdi. Başbakan, güvenilir ve güçlü bir ordunun, Irak’taki yabancı güçlerin geri çekilmesinin garantisi olduğunu da sözlerine ekledi.

Bu arada, Mayıs ayında Irak'ta Balad yakınlarında gözaltına alınan İran asıllı Amerikalı’nın serbest bırakıldığı açıklandı. Cyrus Kar isimli belgesel film yapımcısı, içinde bulunduğu taksinin bagajında, bombalı saldırılarda kullanılan saatler ele geçirilince, Amerikan birliklerince tutuklanmıştı. Amerikalı yetkililer, konuyla ilgili yazılı açıklamada; yapılan soruşturmada İran asıllı Amerikan vatandaşının “düşman savaşçı” olmadığı sonucuna varıldığını bildirdi.

XS
SM
MD
LG