Erişilebilirlik

'Saldırılardan PKK Sorumlu'


Bingöl’de tren rayına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu Elazığ-Tatvan seferini yapan yolcu treninde bulunan altı güvenlik görevlisi öldü.

Yetkililer, Bingöl’ün Genç ve Palu ilçeleri arasında raya yerleştirilen patlayıcı maddenin tren yaklaştığı sırada uzaktan kumandayla patlatıldığını, bazı vagonların raydan çıkarak devrildiğini söyledi.

Ölen altı kişinin, trenin personel vagonunda bulunan demiryolu güvenlik görevlileri olduğu açıklandı. Saldırıda en az 20 kişi de yaralandı.

Yaklaşık 50 yolcusu bulunan trenin yolcu vagonlarından yedisinin raydan çıktığı, yaralıların askeri helikopterlerle hastanelere taşındığı bildirildi.

Yardım amacıyla gönderilen ikinci bir trenin de saldırıya uğradığı ve raydan çıktığı bildirildi.

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, saldırıların yasa dışı PKK örgütüne bağlı teröristler tarafından düzenlendiğini söyledi. Bakan, güvenlik güçlerinin saldırganları ele geçirmek için bölgede operasyonlara başladığını bildirdi. Dün Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde de yol üzerine bırakılan bir paketi incelemeye hazırlanan üç polis memuru paketin patlaması sonucu yaralandı. Demiryoluna yerleştirilen bomba gibi bu bombanın da uzaktan komutayla patlatıldığı bildirildi. Yetkililer bu olaydan da PKK'nın sorumlu olduğunu söyledi.

Haber ajansları PKK örgütünün, Avrupa’daki Mezopotamya Haber Ajansı’na gönderdiği bir açıklamayla üstlendiğini bildiriyor.

PKK'nın, hükümeti terör zanlıları ve ömür boyu hapis cezasını çekmekte olan örgüt lideri Abdullah Öcalan için af çıkarmaya zorlamak amacıyla eylemlerini arttırdığı bildiriliyor.

Türkiye, Kuzey Irak'ta üslendiği bildirilen yaklaşık 5,000 PKK üyesine karşı askeri önlem alınması için Amerika'yı ikna etmeye çalışıyor.

Washington ise Amerikan kuvvetleri Irak'ın genelinde güvenliği sağlamaya çalışırken kuzeyde yeni bir cephe açamayacağını belirtiyor.

XS
SM
MD
LG