Erişilebilirlik

Michael Jackson Suçsuz Bulundu


Ünlü şarkıcı Michael Jackson, çocuklara sarkıntılık iddiasıyla açılan davada beraat etti.

Üç buçuk ay süren yargılama sonunda jüri, pop şarkıcısının aralarında, evine davet ettiği küçüklere içki vermek ve cinsel sarkıntılıkta bulunmanın da dahil olduğu, on ayrı iddianın tümünden suçsuz olduğu hükmüne vardı.

Suçlu bulunması halinde, Michael Jackson toplam 18 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilecekti.

Kaliforniya’nın Santa Maria kentindeki mahkeme katibinin okuduğu hüküm, ünlü sanatçıyı temize çıkartıyordu.

Katip bu sözleri, her bir iddia için on kez tekrarladı. On iddianın her biri için jüri üyeleri kendi aralarında bir haftayı aşan kapalı görüşmelerinin ardından, "Suçlu değil" hükmüne varmıştı.

Dava, 46 yaşındaki sanatçının kanser hastalığından yeni kurtulan 13 yaşındaki bir çocuğu Neverland adıyla bilinen ünlü malikanesine davet etmesinden kaynaklandı. Çocuğun ailesi yıllar sonra ünlü sanatçıyı, çocuklarına sarkıntılık suçundan mahkemeye verdi. Jackson’ın avukatları, çocuk ve ailesinin, üne kavuşup para kazanmak amacıyla yalan söylediği esasına dayanan bir savunma yaptı.

Uluslararası yankı uyandran davayı, 30’dan fazla ülkenin muhabirleri izledi. Dava, binlerce Michael Jackson hayranının mahkemenin önünde toplanıp yaptığı gösterilerle başladı. Jürinin dün kararını açıkladığı sırada da, mahkemenin önünde yüzlerce kişi, bekliyordu. Yargıç Rodney Merville, jüri kararının okunmasından sonra Jackson’a "Artık serbestsin," dedi. Jackson hayranlarının sevgi gösterileri arasında, kardeşleri, ailesi ve yardımcılarıyla birlikte, sadece el sallamakla yetinip, hiç konuşmadan aracına binip evine gitti.

Michael Jackson, daha çocuk yaşlarda, kardeşleriyle birlikte Jackson 5 grubuyla üne kavuştu. Jackson, daha sonra tek başına şarkı söyledi.

XS
SM
MD
LG