Erişilebilirlik

'Partimiz ABD Düşmanı Değil'


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Amerika ziyaretini tamamlayarak Türkiye’ye döndü.

Erdoğan’ın Washington’da Başkan Bush ile yaptığı görüşme ve sonrasında yapılan açıklamalar, muhalefetteki siyasi parti liderlerinin tepkisine yol açtı. Eleştirilerde, ziyaretin iki ülke ilişkilerinde yaşanan sıkıntıların aşılmasına yönelik somut açılımlar içermediği, Türkiye’nin hiçbir şey kazanmadığı ifade ediliyor.

Ana muhalefet partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin Genel Başkan Yardımcılarından, emekli büyükelçi Onur Öymen, Erdoğan’ın, Türkiye için en önemli konu olan, PKK terör örgütüne karşı mücadele konusunda Amerika’dan belli bir taahhüt alamadığını ve ziyaretin bu açıdan başarız olduğunu söyledi.

Öymen, CHP’nin, Amerika karşıtı bir çizgide olduğu yolunda Başbakan Erdoğan tarafından yapılan açıklamayı “çok talihsiz” olarak niteledi. Partisinin, “Amerikan düşmanlığı” olarak nitelenebilecek hiçbir beyan ve eylemi olmadığını söyleyen Öymen, Amerika’nın politikalarını eleştirmenin “Amerikan düşmanlığı” olarak nitelenemeyeceğini belirtti.

"Partilerarası çekişmenin yeri Amerika değildir" diyen Öymen, CHP olarak Başbakan Erdoğan'ı yurt dışı ziyaretleri sırasında eleştirmekten uzak durduklarını, Erdoğan'dan da aynı davranışı beklediklerini söyledi.

CHP Milletvekili Onur Öymen'le söyleşimizi yukarıda linke tıklayarak dinleyebilirsiniz.

XS
SM
MD
LG