Erişilebilirlik

Amerika'da Ulusal Anma Günü 


Bugün Amerika’da Ulusal Anma Günü. Başkan Bush, savaşta ölen askerlerin anıldığı bu özel gün nedeniyle Arlington Askeri Mezarlığında düzenlenen törene katıldı, Meçhul Asker Anıtı'na çelenk koydu. 260 bin askerin gömülü olduğu Arlington Askeri Mezarlığı, başkent Washington’un hemen dışında bulunuyor.

Arlington, 1861 yılında başlayan İç Savaştan İkinci Dünya Savaşına; Kore Savaşından Vietnam’a ve son olarak Irak ve Afganistan savaşlarına kadar; tüm çarpışmalarda görev almış Amerikalı askerlerin anıt mezarı.

Bu yıl ziyaretçiler, Arlington mezarlığında, Irak ve Afganistan savaşlarında hayatını kaybeden askerlerin yattığı 60’ıncı bölüme özel ilgi gösteriyor.

Amerika, şu ana kadar bu iki savaşta 1600 kayıp vermiş bulunuyor.

Ulusal Anma Günü törenlerinde her yıl olduğu gibi, bu yıl da Amerikalı Eski Muharipler, başkent Washington'da düzenlenen törenlere motosikletleriyle katılıyor.

Bu yıl başkentte toplanarak geçit törenlerine katılan yüzbinlerce motosikletli arasında görev başındaki Genelkurmay Başkanı, Hava Orgenerali Richard Myers de bulunuyor. Myers'ın motosikletine sivil giysili olarak bindiği ve arkasında, eşinin de bulunduğu görüldü. Myers, motosikletli eski muhariplere hitaben yaptığı konuşmada, Amerikan halkının, dünyanın neresinde görev yaparsa yapsın Amerikan Silahlı Kuvvetler mensuplarına her zaman saygı duyduğunu söyledi.

XS
SM
MD
LG