Erişilebilirlik

Babacan Başmüzakereci Seçildi


Başbakan Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin Avrupa Birliği ile görüşmelerini yönlendirecek kişinin Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan olduğunu bildirdi.

Başbakan, Avrupa Birliği konusunda tüm eleştirileri yanıtladı ve Almanya’daki seçimlerin Türkiye’nin yoluna devam etmesini engellemeyeceğini belirtti.

Ankara’da ise, Başbakan Schröder liderliğindeki Sosyal Demokratların, erken seçimi kaybetmesi halinde Almanya’nın Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliğine eskisi kadar destek vermeyeceği değerlendirmesi yapılıyor.

Diplomatik kaynaklar, Hıristiyan Demokratların lideri Angela Merkel’in, Türkiye’nin üye yerine imtiyazlı ortak olması gerektiği yönündeki açıklamalarını hatırlatarak, söz konusu partinin seçimlerden başarıyla çıkması durumunda Türkiye’nin AB sürecinde sıkıntı yaşayabileceğini kaydediyorlar.

Gerçi Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, dün konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Bunlar bizi bağlamaz, inşallah 3 Ekim’de müzakerelere başlayacağız" demişti. Avrupa Birliği-Türkiye Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Joost Lagendijk de , Alman Hıristiyan Demokratların lideri Angela Merkel’in, görüşmelerinde, iktidara geldiklerinde, Türkiye’nin üyelik müzakerelerini ellerinden geldiği ölçüde yavaşlatacağını söylediğini açıkladı.

Almanya’da yapılan Kuzey Ren - Vestfalya eyalet meclisi seçimlerini muhalefetteki Hıristiyan Demokratlar kazanmış, ardından Almanya Başbakanı Gerhard Schröder, sonbaharda erken seçim istediklerini söylemişti.

Bu arada, bugün İstanbul ortodoksların zirve toplantısına sahne oluyor. Kudüs Patrikhanesi sorunun görüşülmesi amacıyla Fener Rum Patrikhanesinde bir toplantı düzenleniyor.

Öte yandan, Irak’ta bir Turk işadamının kaçırıldığı bildirildi. Hatay’daki Muşluoğulları İnşaat ve Nakliyat şirketinin sahibi Ali Muşlu’nun Bağdat yakınlarında kaldığı otelden kaçırıldığı belirtildi.

Ali Muşlu’nun iş takibi için yaklaşık on gün önce Bağdat’a gittiği öğrenildi. Muşluoğulları İnşaat ve Nakoliyat şirketi Irak’ta taşeron olarak kum ve çakıl taşıma işi yapıyordu.

XS
SM
MD
LG