Erişilebilirlik

Bağdat'ta Direnişçilere Karşı Operasyon Başlatıldı


Amerikan ve Irak kuvvetleri, Bağdat’ın batısında direnişçilere karşı yeni bir operasyon başlattı. Kentin bu kesimiyle havaalanına giden yol sürekli olarak direnişçilerin saldırılarına hedef oluyor.

Dün geç saatlerde Ebu Gureyb mahallesinde başlayan operasyona iki binden fazla asker katılıyor. Amerikan ordusunda yapılan açıklamada, operasyon sırasında birçok terör zanlısının tutuklandığı belirtildi, ancak sayı verilmedi.

Buarada, Iraklı Radikal Şii lider Mukteda El Sadr’ın yardımcılarının, son zamanlarda tırmanışa geçen mezhep çatışmalarını önlemek amacıyla, dün bir grup Sünni liderle görüşme yaptığı bildirildi. Görüşmeye katılan Şii bir din adamı, El Arabiya televizyonuna verdiği demeçte, mezhepler arasındaki gerginliğin giderileceğine inandığını söyledi. Sünni liderler de toplantıyı ileriye dönük bir adım olarak niteledi.

Bu arada Romanya hükümeti, Irak’ta yaklaşık iki ay önce kaçırılan üç Rumen gazeteciyle, Iraklı şoförün serbest bırakıldığını açıkladı. Gazetecilerin sağlık durumlarının iyi olduğu ve kısa sürede Romanya’ya dönecekleri bildirildi. Bu arada silahlı saldırganlar, Irak Ticaret Bakanlığı’nın üst düzey yetkilisi Ali Musa Salman’la şoförünü dün Bağdat’ta öldürdü.

XS
SM
MD
LG