Erişilebilirlik

Laura Bush İsrail'de


Başkan Bush’un eşi Laura Bush, kadın haklarının genişletilmesi konusunda temaslarda bulunmak ve bölgede artan Amerikan aleyhtarlığını gidermeye yardımcı olmak için Orta Doğu gezisinin ikinci durağı olan İsrail’e gitti.

Bayan Bush gezisinin ilk durağı olan Ürdün’de Dünya Ekonomik Forumu’nun Orta Doğu konulu konferansına katıldı. Laura Bush yaptığı konuşmada Orta Doğu’da kadınların siyasete ve iş dünyasına daha çok girmesi gerektiğini belirtti.

Başkanın eşi, Amerika tarafından gözaltında tutulan Müslümanlara kötü muamele edildiği ve Kuran’a saygısızlık yapıldığı yolundaki haberlerin Müslüman dünyasında yolaçtığı tepkilere değinmedi ancak Amerika’nın, bütün dinleri kucaklayan ve farklı inançlara saygılı bir toplum olduğunu vurguladı.

Laura Bush’un İsrail ziyareti sırasında Kudüs’te İsrail Cumhurbaşkanı Moşe Katsav’ın eşi Gila Katsav’la görüşmesi bekleniyor. Musevilerin kutsal Ağlama Duvarı’nı ziyaret edecek olan Bayan Bush daha sonra Batı Şeria’daki Eriha kentine giderek önde gelen Filistinli kadınlarla görüşecek.

XS
SM
MD
LG