Erişilebilirlik

El Anbar Operasyonu Üçüncü Gününde


Amerikan kuvvetlerinin, Irak’ın, Suriye sınırı yakınındaki El Anbar bölgesinde başlattığı büyük operasyon üçüncü gününe girdi.

Operasyonda bölgeyi Irak’a sızma ve üslenme yeri olarak kullanan militanlar ve yabancı savaşcıların temizlenmesi amaçlanıyor..

'Iraklı Vali Kaçırıldı'

Bu arada akrabaları, El Anbar valisinin, çatışmalara son verilmesini isteyen silahlı kişiler tarafından kaçırıldığını açıkladı.

Amerikan savaş uçaklarının da katıldığı çatışmalarda bugüne kadar yaklaşık 100 isyancının öldürüldüğü bildiriliyor.

Öteyardan Bağdat’ta isyancılar bu sabah iki ayrı intihar saldırısı düzenledi.

Amerikan askeri konvoyu geçerken düzenlenen ilk saldırıda en az yedi kişi öldü, 19 kişi de yaralandı.

İlkinden kısa süre sonra düzenlenen ikinci saldırıdaysa ölen ya da yaralanan olup olmadığı bilinmiyor.

İtalya Gelecek Yıl Başında Askerlerini Çekmeye Kararlı

İtalya Dışişleri Bakanı Gianfranco Fini, ülkesinin gelecek yıl başında Irak’taki tüm askerlerini çekmiş olacağını açıkladı.

Fini, İtalya’nın büyük olasılıkla önümüzdeki Ocak ya da Şubat ayında, Irak’taki 3 bin kişilik birliğini çekeceğini bildirdi. Çekilme, Irak’ta yıl sonunda planlanan seçimleri izleyecek.

İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi de, Eylül ayında askerleri geri çekmeye başlamak istediğini söylemişti. İtalyan halkı, Irak’a asker göndermeye karşı çıkıyor.

Mart ayında Amerikan birliklerinin Iraklı bir istihbarat görevlisini öldürmesinin ardından, Irak’taki koalisyona destek veren hükümete yönelik eleştiriler daha da artmış bulunuyor.

XS
SM
MD
LG