Erişilebilirlik

Bağdat ve Musul’da Bombalı Saldırılar


Bağdat ve Musul’daki patlamalarda dokuz kişi öldü, 30 kişi yaralandı.

Yeni Irak hükümetinin geçen hafta açıklanmasından buyana direnişçiler saldırılarını yoğunlaştırdı. Cuma gününden bu yana yapılan saldırılarda çoğu sivil - 100’den fazla Iraklı öldü.

Bu arada İçişleri Bakanlığına bağlı üst düzey bir polis yetkilisinin bir saldırıdan yara almadan kurtulduğu; ancak üç korumasının yaralandığı açıklandı.

Irak’ta dünkü saldırılarda 30 kişi ölmüştü. Bunlar arasında Telafer kentinde bir Kürt yetkilinin cenazesine katılan 25 kişi de bulunuyor.

İtalya İstihbaratçının Öldürülmesiyle İlgili Raporu Tamamladı

İtalya, Irak’ta bir istihbarat görevlisinin Amerikan askerlerince öldürülmesiyle sonuçlanan rehine kurtarma operasyonuyla ilgili raporu tamamladı. Raporda, Amerikalı yetkililerin iddia ettiğinin aksine, iletişim kopukluğu olmadığı ve operasyonun saatler önce Amerikan birliklerine bildirildiği kaydediliyor.

İtalyan hükümeti, daha önce olayla ilgili olarak Amerikalı yetkililerle ortak hazırlanan raporun sonuçlarını kabul etmemiş ve soruşturmayı tek başına yürüteceğini açıklamıştı.

Amerikalı yetkililer raporda, İtalyan istihbarat görevlisi Nicola Calipari’yi öldüren Amerikan askerlerine disiplin cezası verilmemesi gerektiğini savunmuştu. Raporda, Amerikalı askerlerin, aracın “Dur” işaretine uymaması üzerine ateş açtığı görüşü yer almıştı.

'Romen Rehineler Hayatta'

Romanya Cumhurbaşkanı Trayan Basesku, Irak’ta kaçırılan üç Romen vatandaşının hayatta olduğunu söyledi.

Romanya’nın Köstence kentinde gazetecilerle konuşan Basesku, üç rehinenin serbest bırakılmasını sağlamak için her türlü çabanın harcandığını bildirdi ancak ayrıntı vermedi.

Üçü de gazeteci olan Romen rehineler ve Irak asıllı Amerikalı tercümanları, 28 Mart’ta Bağdat’ta kaçırılmıştı.

Militanlar tarafından gönderilen bir video kasette, Romanya hükümetine Irak’taki askerlerini geri çekmesi için 27 Nisan’a kadar süre veriliyordu. Bu süre dolduğu halde, biri kadın olan gazetecilerin durumu hakkında açıklama yapılmadı.

Rehine olayı Romanya’da tepkilere yolaçtı; Bükreş’te yapılan gösterilerde Romen askerlerinin Irak’tan çekilmesi istendi.

XS
SM
MD
LG