Erişilebilirlik

Hindistan ve Pakistan'dan 'Kriket Diplomasisi'


Hindistan ve Pakistan, aralarındaki düşmanlığı sona erdirmek için karşılıklı olarak, güven artırıcı önlemleri güçlendirme kararı aldı.

Karar, Hindistan Başbakanı Manmohan Singh ve Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref’in Yeni Delhi’deki ikili görüşmesi sırasında alındı. İki lider de, Keşmir dahil bir dizi konunun ele alındığı görüşmenin, olumlu ve dostane bir hava içinde geçtiğini söyledi.

Görüşmede karşılıklı sınır geçişlerini artırma kararı da alındı. Bu çerçevede iki ülke arasındaki demir ve karayolları, ulaşımı kolaylaştıracak şekilde güçlendirilecek.

Müşerref ve Singh, ikili görüşmeden önce, iki ülkenin ulusal takımlarının karşı karşıya geldiği kriket maçını da izledi.

Diplomatik çevrelerin “kriket diplomasisi” diye nitelediği görüşmeler, Keşmir krizini çözmeyi hedefliyor. Singh, bu konuda yaptığı açıklamada, sınırların yeniden çizilemeyeceğini ancak bölünmüş durumdaki Keşmir halkını yeniden bir araya getirmek için başka formüllerin uygulanabileceğini söyledi.

Hindistan Dışişleri Bakanı Shyam Saran ise tarafların ilişkileri güçlendirmeye istekli olduğunu, ancak uzun yıllardır süren Keşmir sorununun kısa zaman içinde çözülemeyeceğini belirtti.
XS
SM
MD
LG