Erişilebilirlik

Baby Spice'lıktan Solo Çalışmalara Emma Bunton


1990’ların ortalarında kurulan Spice Girls grubu, ilk kurulduğunda 5 kişiden oluşuyordu. Uzun sarı saçları ve bebeksi yüzüyle ünlenen eski Spice Girls üyesi Emma Bunton, gruptan ayrılıp solo çalışmalara başlayan üçüncü üye oldu. Bazı müzik eleştirmenleri Bunton’un solo çalışmalarının başarılı olmasındaki en büyük etkenin, eskiden üyesi olduğu kızlar grubunun başta ‘Wannabe’ parçasıyla Avrupa ve Amerika’yı fethetmiş olması görüşünde.

21 Ocak 1976’da Londra’nın Barnet kentinde doğan Emma Lee Bunton’ın babası ve annesi, Emma 11 yaşındayken ayrılmış. Ancak o zamanlarda modellik ve reklam çekimleriyle yoğun bir tempoya sahip olan Emma, bu ayrılıktan fazla etkilenmemiş. 16 yaşında tiyatro eğitimine başlayan Emma, 1993 yılında Spice Girls grubuna katılarak bebek yüzü nedeniyle Baby Spice adını kazanmış.

Emma, önce tüm dünyanın ilgisini kazandıktan sonra 20’li yaşlarına geldiğinde kendi fikirleri doğrultusunda çalışmak istediğinin farkına varmış. Bu arada diğer grup üyeleri de kendi yollarını çizmeye başlamıştı. Emma Bunton’ın A Girl Like Me albümündeki ilk single’ı What Took You So Long, ilk haftasında 1 numaraya kadar yükseldi ve iki hafta bu konumunu korudu. Bunton, solo çalışması bir haftadan uzun süre 1 numarada kalan tek Spice Girls üyesi oldu.

2003 yılında çıkan Free Me ve Maybe şarkıları, Free Me adlı albümüne ait. Free Me albümü Amerika’da bu yıl başlarında piyasaya çıktı. 28 yaşındaki sanatçı son zamanlarda çocuk sahibi olmakta zorluk çekebileceğini öğrenmiş, ancak tedavi görerek sorunu çözeceğini söylemişti. Marilyn Monroe’nun da 28 yaşındayken aynı hastalık teşhisin konuduğunu söyleyen bazı çevreler, Monroe’nun bu nedenle uyuşturucu ve en nihayetinde intihara sürüklediğini tahmin ediyor.


XS
SM
MD
LG