Erişilebilirlik

PKK/Kongra-Gel Yeniden PKK Adını Alıyor


Terör örgütü PKK-KONGRA-GEL yeniden PKK adını kullanmaya başladı.

Böylece terör örgütünün lideri Abdullah Öcalan ın 1999 yılında yakalanmasının ardından örgütün adı iki kez değiştirmiş oldu.

Mezopotamya haber ajansının göre 28 Mart 2005 tarihinde 205 delege ile toplanan PKK Yeniden Yapılanma kongresi yeniden PKK adını kullanma kararı aldı. Ajansın haberine göre kongre PKK adının kullanımına Abdullah Öcalan ın doğumgünü olan 4 Nisan tarihinden sonra başlanacağını duyurdu.

Nisan 2002 tarihinde adını KADEK olarak değiştirdiğini duyuran PKK Kasım 2003 tarihinde ise adını KONGRA-GEL olarak değiştirmişti.

Bu arada 31 Mart - 4 Nisan arasında Cudi Dağı'nda yapılan operasyonda güvenlik güçleri ile terör örgütü üyeleri arasında çatışma çıktı. Şırnak'ta güvenlik güçlerinin PKK/Kongra-Gel'e yönelik operasyonlarında dokuz terörist ölü ele geçirildi. Çatışmada bir uzman çavuş şehit oldu.

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ta geçtiğimiz ay yaptığı bir açıklamada, terör örgütü PKK'nın Türk topraklarındaki militan sayısını, 1999 yılındaki sayıyla aynı rakama çıkardığını söylemişti.

Kuzey Irak'taki PKK milatanlarının büyük bölümünün Türkiye'ye geçtiğini belirten Büyükanıt, "Şu anki rakam Öcalan'ın yakalandığı dönemle aynı" demişti.

XS
SM
MD
LG