Erişilebilirlik

IMF Heyeti Ankara'da


Türkiye Masası Şefi Rıza Moghadam başkanlığındaki Uluslararası Para Fonu heyeti bugün Ankara’da çalışmalarına başladı.

IMF heyetinin bugün Ekonomi'den sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan ve Hazine Müsteşarı İbrahim Çakıcı’yla görüşmeleri bekleniyor.

Moghadam’ın yerini alacak olan Lorenzo Giorgianni de bulunduğu IMF heyeti bugün Hazine Müsteşarlığı’nda, Türkiye’ye 10 milyar dolarlık kredi verilmesini sağlayacak yeni stand-by düzenlemesi üzerinde teknik çalışmalar yapacak.

Üç yıllık yeni Stand-By anlaşmasıyla ilgili çalışmalar Aralık ayında sonuçlandırılmıştı. Heyetin hafta boyunca yapacağı çalışmalarda, IMF tarafından istenen bankacılık, sosyal güvenlik ve gelir idaresinin yeniden yapılandırılmasına ilişkin düzenlemelerdeki ilerlemeler, 2004’e ilişkin kesinleşen makro ekonomik hesaplar ve 2004’ün son çeyreği ile 2005’te beklenen gelişmeler sonucu revize edilecek 2005 hedefleri ele alınacak. IMF heyetinin yaklaşık bir hafta sürmesi beklenen Ankara ziyareti sonrasında Washington’a dönerek, gelişmeleri IMF yönetimine rapor etmeleri bekleniyor.

Yeni stand-by anlaşmasının, Uluslararası Para Fonu İcra Kurulu tarafından onaylanmasının Mayıs ayını bulacağı belirtiliyor.

Bu arada, Ekonomi’den Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan başkanlığındaki kalabalık bir ekonomi heyetinin, 16-17 Nisan tarihlerinde Washington'da yapılacak IMF Bahar Dönemi toplantılarına katılmaları bekleniyor. Türkiye ekonomisine ilişkin gelişmeler bu toplantılarda da ele alınacak.

Anavatan Partisi Genel Başkanını Belirledi

Ankara yeni haftaya IMF heyetinin ziyaretiyle başlarken, yoğun bir haftasonunuda geride bıraktı. Anavatan partisi haftasonu yapılan olağanüstü kongreyle yeni genel başkanını ve yönetim kadrolarını belirledi. Erkan Mumcu 852 geçerli oyun tamamını alarak ANAP’ın yeni genel başkanı seçildi.

AKP milletvekilleri ise, Kızılcahamam’da biraraya gelerek, Başbakan Erdoğan’la görüştüler. AKP milletvekillerinin Kızılcahamam’da Başbakan Erdoğan’a ilettikleri isteklerin bugün toplanan Bakanlar Kurulu’nda da ele alınması bekleniyor.

Ayrıca Avrupa Birliği ve ekonomi de kurulun gündeminde olan diğer konular.

Papa'nın Cenazesine Kimin Katılacağı Belirlenecek

Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Bakanlar kurulunda Papa’nın cenazesine hükümetten kimin katılacağının da belirlenmesi bekleniyor.

Bu arada bugün İstanbul Rum Patrikliği’nden yapılan yazılı açıklamayla Fener Rum patriği Bartholomeos’un Papa’nın cenaze törenine katılacağı bildirildi. Papa II. Jean Paul’ün ölümünün ardından, Türkiye’de başsağlığı mesajlarını Vatikan’a iletti.

Cumhurbaşkanı Sezer, Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Gül Vatikan’a gönderdikleri mesajlarda, Papa’nın dünya barışına yaptığı katkıları övdüler ve vefatının insanlık için büyük kayıp olduğunu vurguladılar.

Bu arada Papa’nın ölümünün ardından, Türkiye’deki katolik kiliselerinde de ayinler düzenlendi. Dün İstanbul’daki St. Antuan kilisesinde yapılan Pazar ayininde Papa için mumlar yakıldı ve dualar edildi.

XS
SM
MD
LG