Erişilebilirlik

Ankara'da Siyaset Hafta Sonunda Yoğun


Ankara yoğun bir haftasonuna hazırlanıyor. Anavatan partisi genel başkanını seçmeye hazırlanırken, Adalet ve Kalkınma Partisi Kızılcahamam’da toplanıyor.

AKP hükümetinde Kültür ve Turizm Bakanı görevinde bulunan Isparta milletvekili Erkan Mumcu’nun 15 Şubat tarihinde partisinden ve bakanlık görevinden istifa etmesiyle siyaset trafiği hızlandı. Mumcu’nun istifasının ardından AKP’den istifa eden milletvekillerinin sayısı da arttı.

Erkan Mumcu’nun Anavatan partisi’ne katılmasıyla AKP’den ve CHP’den istifa ederek ANAP’a katılan 10 milletvekili oldu ve ANAP Meclis’e girmeye hak kazandı. Yarın başlayacak ve bütün haftasonu sürecek olağanüstü kongreyle genel başkanını seçecek olan Anavatan partisine, Erkan Mumcu’nun yeni başkan seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Bu arada AKP’den ardarda gelen istifalar üç gün boyunca Kızılcahamam’da sürecek AKP kampında ele alınacak. Başbakan Erdoğan partisindeki istifaları Kızılcahamam’dan önce dün Fas ziyareti sırasında değerlendirdi. Beş yıllığına göreve geldiklerini belirten Başbakan, "istifaları erken bir seçim aracı olarak görmek, bizi üzer" dedi. İstifa edenleri milletin takdirine bıraktığını söyleyen Erdoğan, sadece AKP’den değil muhalefet partisinden de istifalar olduğunu hatırlattı.

Erdoğan, AKP kampında milletvekilleriyle gruplar halinde görüşecek sorun ve eleştirileri dinleyecek. Kızılcahamam’daki toplantıda sadece istifalar değil yürürlüğe girmesi ertelenen yeni Türk Ceza Kanunu ve diğer dış politika ve ekonomi konuları da değerlendirilecek.

Yaşanan istifalarla Meclis’teki sandalye sayısı 357’ye düşen AKP, 550 koltuklu Meclis’te anayasayı tek başına değiştirme çoğunluğunu kaybetti. Anayasayı tek başına değiştirmek için 367 sayısına ihtiyaç duyuluyor.

XS
SM
MD
LG