Erişilebilirlik

Amerikalı Öğretmenler İçin Türkiye Semineri


Amerika’da birçok şey gibi eğitim sistemi de Türkiye ve Avrupa’dakinden farklı... Öğrenciler, rekabeti esas alan bir müfredatla yetiştirilirken; dünya hakkında pek az bilgi ile donatılıyorlar. Bu konuda öğretmenler de yeterince bilgi sahibi değiller. Geçtiğimiz günlerde, Washington’daki Türk Amerikan Derneği, bu alandaki eksiğin giderilmesine katkıda bulunmak ve Amerikalı lise öğretmenlerini Türkiye hakkında bilgilendirmek üzere bir seminer düzenledi.

Amerika’da lise öğrencileri SAT adı verilen ve üniversite yerleştirme sınavına benzeyen Bilgi ve Yetenek sınavındayken öğretmenleri de Türkiye hakkında daha fazla bilgi edinmek için Washington Büyükelçiliğinde Türk Amerikan Derneği tarafından düzenlenen seminere katıldılar.

Büyükelçi Faruk Loğoğlu’nun ev sahipliğini yaptığı seminerde “Türkler kimdir?” kitabının yazarı Profesör Justin McCarthy, Orta Asya’dan Anadolu’ya oradan Batı değerlerine yolculuğunda Türklerin yaşam deneyimlerini anlattı.

Merkezi Washington’da bulunan düşünce kuruluşlarından Washington Enstitüsü’nde Türkiye Araştırmaları Direktörü olan Soner Çağaptay, Avrupa Birliği’ne üyelik çabalarında Türkiye’nin geldiği noktayı değerlendirdi ve beklentilerini paylaştı.

Maryland Üniversitesi’nden Serap Rada, Türk kadınının toplumda değişen rolünü konu alan konuşmasında, sağlanan ilerlemenin temelinde yeni Türkiye Cumhuriyetinin laik ve Batıya dönük değerlerinin olduğunu söyledi.

Washington’daki Türk Amerikan Derneği, öğretmenleri hedef alan Türkiye konulu seminerleri 20 yılı aşkın bir süredir düzenliyor.

XS
SM
MD
LG