Erişilebilirlik

Iraklı General Bombalı Saldırıda Öldürüldü


Irak’ta yolsuzlukla mücadeledeki en etkin kişi olan Iraklı Tuğgeneral Velid Kaşmula, Musul’da suikast sonucu öldürüldü. Bir intihar eylemcisinin düzenlediği bu saldırıdan birkaç saat sonra ise, Kaşmula’nın cenaze törenine girişilen saldırıda 2 sivil öldü, en az 10 kişi de yaralandı.

Yetkililer, Tuğgeneral Velid Kaşmula’nın çalıştığı binaya düzenlenen bombalı intihar saldırısında yaşamını yitirdiğini bildirdi. Saldırının sorumluluğunu El Kaide’ye bağlı militanlar üstlendi. Olayda birkaç Iraklı sivil yaralandı. İkinci saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.

Öte yandan içinde bulundukları konvoyun Kerkük’te yol kenarına konulan bombaya çarpması sonucu bir Amerikan askeri öldü, 3 asker de yaralandı.

Irak’taki bir diğer saldırı haberi de Samara’dan geldi. Samara’da bir polis, göreve giderken üzerine açılan ateş sonucu hayatını kaybetti.

Ürdün ve Irak Karşılıklı Büyükelçilerini Çekti

Ürdün ve Irak, büyükelçilerini istişare amacıyla, karşılıklı olarak geri çekme kararı aldı.

Cuma günü Şii göstericilerin, Bağdat’ta yoğun bir şekilde korunan Ürdün Büyükelçiliği binasına girip Irak bayrağı çekmesinin ardından, Ürdün, bu kentteki büyükelçisini geçici bir süreliğine geri çekmişti.

Göstericilerin, geçen ay Bağdat’ın güneyinde düzenlenen ve 125 Şii Iraklının ölümüne yol açan intihar saldırısının failinin, Ürdün vatandaşı olduğunun ortaya çıkmasına öfkelendiği bildiriliyor.

28 Şubat günü Hilla’da düzenlenen bu bombalı saldırının ardından Şii göstericiler, iki kez Bağdat’taki Ürdün Büyükelçiliği’ne zorla girmişti.

Ürdün Dışişleri Bakanı, Bağdat’taki temsilciliklerinde yeterli güvenlik önlemi alındıktan sonra, büyükelçinin görevine geri döneceğini açıkladı.

XS
SM
MD
LG