Erişilebilirlik

Ermeni Soykırımı İddiasına Yanıt


Cumhuriyet Halk Partisi, Ermeni soykırımı iddiaları konusunda Türkiye'nin daha aktif olması için bir girişim başlattı.

Ermeni soykırımı iddialarının 90. yıldönümü nedeniyle Türkiye üzerinde artan baskılar üzerine başlatılan girişime hükümetten tam destek geldi.

Dün bir araya gelen Başbakan Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal Ermeni soykırımı iddialarına karşı “ortak kampanya” yürütülmesi konusunda uzlaştı. Baykal görüşmede Erdoğan’a soykırım iddialarına kaynak gösterilen Mavi Kitap’la ilgili olarak Meclis adına Büyük Britanya Avam Kamarası ve Lordlar Kamarasına gönderilmesi önerilen mektup taslağını sundu.

Görüşme sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında Başbakan Erdoğan, Ermeni iddiaları konusunda öncelikle İngiltere’nin Avam Kamarası nezdinde girişim yapılacağını söyledi.

Erdoğan, “Ermeni soykırımını iddia edenler, iddialarında samimilerse onlar da arşivlerini açsınlar” dedi ve birlikte yürütülecek çalışmanın ardından tarihle siyasi hesaplaşma gerekiyorsa iktidar ve muhalefetiyle buna hazır olduklarını belirtti.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ise, soykırım iddiaları konusunda Türkiye’ye yönelik başlatılan kampanyanın altında siyasal suçlamalar ve lobi çalışmalarının yattığını söyledi. Baykal ayrıca bu kampanyaların Türkiye’nin Avrupa Birliği ile ilişkilerinin gelişmesiyle arttığını da sözlerine ekledi.

Kapkaççılar ve Terör Konulu Toplantı Düzenleniyor

Bu arada, Türkiye’de artan kapkaç olaylarının da ele alındığı güvenlik ve terör konulu toplantı bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılıyor.

Erdoğan’ın yarın İspanya’nın başkenti Madrid’de katılacağı güvenlik zirvesi öncesi yapılan toplantıya, İçişleri, Adalet, Milli Savunma Bakanları, MİT Müsteşarı, Emniyet Genel Müdürü ile Jandarma Genel Komutanı da katılıyor.

Başbakan Erdoğan başkanlığındaki zirvede, Türkiye'nin uluslararası terörizme bakışı ve terörle mücadele konusundaki politikası gözden geçiriliyor. Bu arada Erdoğan’ın, yarın gideceği Madrid'teki zirve sırasında Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kofi Annan’la ve Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Barrosso'yla da bir araya gelmesi bekleniyor.

Rakıdan Ölenlerin Sayısı 19'a Çıktı, 70'lik Rakılar Toplatılıyor

Öte yandan Türkiye’de sahte rakıdan zehirlenerek ölenlerin sayısı 19’a yükselirken, Yeni Rakı’nın üreticisi Mey İçki zehirlenmelere neden olan 70’lik Yeni Rakıların bugün toplatılmaya başlandığını açıkladı.

Sarı Kapaklı Yeni Rakıların dağıtımına da bugün başlandı.

TEKEL'in alkollü içkiler bölümünün sahibi olan Mey İçki şirketi, sarı kapak değişiminin maliyetinin yaklaşık 40 milyon dolar olduğunu açıkladı.



XS
SM
MD
LG