Erişilebilirlik

New York'ta Kadınlar Günü Toplantısı


Birleşmiş Milletler’deki “Pekin+10“ toplantılarına katılmak üzere New York’ta bulunan CHP Adana milletvekili Gaye Erbatur Türk Amerikan Kadınlar Derneğinin 8 Mart Kadınlar Günü toplantısında bir konuşma yaptı.

Türkiye’de birçok yasal değişikliğin yapıldığını belirten Erbatur, bundan sonra önemli olanın bu yasaların uygulanmaya girmesi olduğunu söyledi.

Birleşmiş Milletler’de yapılan “Pekin+10“ toplantılarındaki gözlemlerini de katılımcılara aktaran Milletvekili Gaye Erbatur, dünya haritasında Türkiye’yi, kadının karar verme mekanizmalarında olma oranı açısından çok düşük ülkeler arasında görmekten büyük üzüntü duyduğunu ifade etti. Kadınların parlamentoya girmeleri için pozitif ayrımıcılığın siyasi partiler tüzüğüne muhakkak konması gerektiğini belirten Erbatur, aksi taktirde kadınların karar verme mekanizmalarında sayısının artmayacağını vurguladı.

Ancak yasal düzenlenmelerden önce siyasi partiler içindeki bakış açısının değiştirilmesi gerektiğinin altını çizen Erbatur, kadınların birbirlerini desteklemesi gerektiğini de vurguladı. Erbatur, konuşmasında Amerika’da yaşayan Türk kadınları da Türkiye’de siyasete girmeye çağırdı.
Birleşmiş Milletler’de düzenlenen “Pekin+10“ adlı kadın konferansında Türkiye’yi temsilen katılan CHP Adana Milletvekili Gaye Erbatur bir zamanlar Fransız bir kadın bakanın söylediği sözlere de gönderme yaptı: “Ne zaman ki yeteneksiz kadınlar hükümette yer alacak o zaman tam anlamıyla kadın-erkek eşitliği olacak!”

XS
SM
MD
LG