Erişilebilirlik

Hariri Suikastını Soruşturacak BM Komisyonu Beyrut'ta


Birleşmiş Milletler’in atadığı komisyon, eski Lübnan Başbakanı Refik Harriri’nin öldürülmesiyle ilgili soruşturma için Beyrut’a gitti. Cinayeti çözmek için görevlendirilen üç kişilik ekip İrlandalı uzman polislerden oluşuyor.

Bu arada cinayeti aydınlatması için Lübnan’a, ve Lübnan’daki askerlerini geri çekmesi için Suriye’ye yapılan uluslararası baskılar da giderek artıyor.

Bu baskılar devam ederken, Suriye Lübnan’daki askerlerini çekmeye hazırlandığını bildirdi. Açıklamaya göre, kıyılardan çekilen Suriye birliklerinin tümü Bekaa vadisinde toplanacak. Lübnan’da halen 14 bin Suriye askeri olduğu tahmin ediliyor. Bu açıklamadan hemen sonra Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kofi Annan 1 Nisan’a kadar tüm Suriye askerlerinin Lübnan’dan ayrılmasını istedi.

Suriye Dışişleri bakan yardımcısı Velid el-Muallim ise, daha önce yaptığı açıklamada, tam bir çekilme olabilmesi için Lübnan ordusunun güçlenmesi gerektiğini söylemişti.

Başkan Bush ve Avrupalı liderler son NATO zirvesinde Suriye‘den tüm askerlerini çekmesini ve Hariri’ye düzenlenen suikastin hızla soruşturulmasını istemişti.

XS
SM
MD
LG