Erişilebilirlik

Genesis'te Phil Collins Dönemi


Rolling Stones gibi en iyi rock gruplarından sadece bazıları eski dinleyici kitlesini korumayı başarabilir. İşte 1965 yılında 15 yaşındaki Peter Gabriel ve Tony Banks tarafından temeli atılan Genesis de bu gruplardan biri. Kurulduktan sonra Anon adındaki bir başka grupla birleşen Genesis’e, doğuş anlamındaki ismi veren de prodüktör Jonathan King olmuş. 1970 yılında üyelerin değişmesi sırasında, çocukluğunda filmlerde rol almış ve daha sonra baterist olan Phil Collins gruba katılmış.

Değişik kostümler, makyaj ve şarkı sözleriyle yıldızı giderek daha çok parlayan grup 1973 yılında Selling England By the Pound albümünü çıkardı. 1975 yılında Peter Gabriel’ın gruptan ayrılmasıyla, Phil Collins solist oldu. Aynı yıl Ekim ayında stüdyolara geri dönen grup yeni bir albüm üzerinde çalışmaya başladı ve Trick of The Tale albümü İngiltere’de 3, Amerika’da da 31 numaraya çıktı. Bu, grubun o zamana kadarki en büyük başarısıydı.

1981 yılında Abacab albümünü çıkaran grup 1983’te kendi adını taşıyan Genesis’i piyasaya sürdü. Bu albümlerin ikisi de müzik listelerini alt üst etti. That’s All parçası da Amerika’da Top 10 listelerine girmeyi başardı.

1985’te grup Invisible Touch albümünü yayınladı. 1991’deki We Can’t Dance albümü İngiltere’de 1, Amerika’da 4 numaraya kadar yükseldi. Bu albüm, Phil Collins’ın grupla birlikte çıkardığı son albümdü...

XS
SM
MD
LG