Erişilebilirlik

Bush Avrupa'da


Başkan Bush, Atlantik’in diğer yakasındaki müttefik ülkelerle ilişkileri güçlendirme amacıyla planladığı Avrupa gezisine başladı. Bugün Brüksel’e giden Başkan, 5 günlük ziyareti boyunca üç ülkede temaslarda bulunacak.

Üç gün boyunca Belçika’nın başkenti Brüksel’de kalacak olan Bush, burada Avrupa ve NATO liderleriyle görüşecek. Bu görüşmelerde Bush’un özellikle Irak savaşı nedeniyle bozulan Avrupa-Amerika ilişkilerini tamire yönelik adımlar atması bekleniyor. Ayrıca Brüksel’deki görüşmelerde Ortadoğu ve İran’ın nükleer programları gibi konuların da ele alınması sözkonusu.

Başkan Brüksel’e hareket etmeden önce yaptığı radyo konuşmasında Avrupa’yla Amerika arasındaki görüş ayrılıkları hakkında şunları söyledi: “En yakın dostlar bile her konu üzerinde görüş birliği içinde olmaz, ama çağımızda Amerika ve Avrupa’nın değer ve çıkarları aynıdır.” Bush bu değer ve ortak çıkarları da terörizmin sona erdirilmesi, yoksulluğun önlenmesi, ticaretin artırılması ve barışın yaygınlaştırılması olarak sıraladı.

Bu arada Belçikalı yetkililer, Bush’un ziyareti öncesinde olağanüstü güvenlik önlemleri aldılar. Başkan’ın gelişi nedeniyle Belçika’da çeşitli protesto gösterileri düzenlenecek. Başkan Bush, Brüksel’deki temasları sonrasında Almanya’ya geçecek. Mainz’de bir konuşma yapacak olan Bush daha sonra Slovakya’da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le de biraraya gelecek.

XS
SM
MD
LG