Erişilebilirlik

Kuzey Kıbrıs'ta Sandıklar Kapandı


Kuzey Kıbrıs’ta 14 ay arayla yapılan erken genel seçimlerde oy verme süresi sona erdi.

Katılım oranının yüzde 60 civarında olduğu sanılan seçimlere ilişkin ilk sonuçlar Türkiye saatiyle 19:00’dan itibaren açıklanmaya başlayacak.

Erken genel seçimlerde adaylar meclisteki 50 sandalye için yarıştı. Önceki dönemde milletvekili olarak görev yapan 48 politikacı bugünkü seçimlere aday olarak katıldı.

Kuzey Kıbrıs’ta baraj sistemi uygulandığından seçimlere katılan 7 parti ile iki bağımsız aday, ancak ülke genelinde oyların yüzde 5’ini toplarsa meclise girebilecek.

Seçim öncesinde yapılan anketler Mehmet Ali Talat liderliğindeki Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin favori olduğunu gösteriyordu. Ancak bununla birlikte CTP’nin tek başına hükümet kurmak için gerekli olan 26 milletvekilini çıkarması pek mümkün görünmediğinden, Talat’ın Serdar Denktaş liderliğindeki Demokrat Parti’yle ikinci kez koalisyon oluşturması bekleniyor. Kıbrıs’ı önümüzdeki aylarda ikinci bir seçim daha bekliyor. Bu da cumhurbaşkanlığı seçimleri... Ulusal Birlik Partisi lideri Derviş Eroğlu’yla, CTP lideri Mehmet Ali Talat’ın Nisan ayındaki başkanlık seçimlerine aday olarak katılması bekleniyor.

XS
SM
MD
LG