Erişilebilirlik

Kuzey Kıbrıs'ta Seçimleri CTP kazandı


Kuzey Kıbrıs’ta yapılan erken genel seçimleri Mehmet Ali Talat’ın lideri olduğu Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin kazandığı açıklandı.

Cumhuriyetçi Türk Partisi, oyların yüzde 44’ünü almasına rağmen hükümeti oluşturabilmek için koalisyon ortağına ihtiyacı var.

Derviş Eroğlu liderliğindeki Ulusal Birlik Partisi yüzde 31 dolayında seçmenin desteğini sağlayarak ikinci, Serdar Denktaş liderliğindeki Demokrat Parti ise yüzde 13 oranında oy alarak üçüncü oldu.

50 üyeli Cumhuriyet Meclisi’ne, Barış ve Demokrasi Hareketi adlı parti de, yüzde beşlik ülke barajını aşarak, bir milletvekili sokabildi. Önceki dönemde milletvekili olarak görev yapan 48 politikacı, dünkü seçimlere aday olarak katılmıştı.

Talat’ın Serdar Denktaş liderliğindeki Demokrat Parti’yle ikinci kez koalisyon oluşturması bekleniyor. Kıbrıs’ı önümüzdeki aylarda ikinci bir seçim daha bekliyor. Bu da cumhurbaşkanlığı seçimleri...

Ulusal Birlik Partisi lideri Derviş Eroğlu’yla, CTP lideri Mehmet Ali Talat’ın Nisan ayındaki cumhurbaşkanlığı seçimlerine aday olarak katılacakları sanılıyor.

Kuzey Kıbrıs'tan son gelişmeleri bildiren Nazmi Pınar'ın haberini yukarıdaki linke tıklayarak dinleyebilirsiniz...

XS
SM
MD
LG