Erişilebilirlik

ABD Guardian Gazetesinin Haberini Yalanladı


Amerika’nın Kuzey Irak’taki mevzilerini, etnik bir çatışma ya da Türkiye’nin bir müdahalesine karşı güçlendirdiği yolundaki haberler, Amerikalı yetkililer tarafından yalanlandı.

Ankara’daki Amerikan Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada İngiliz “Guardian” gazetesinde çıkan, bu yöndeki bir haberin son günlerde Türk basınında da tekrarlandığı belirtildi.

Açıklamada, “Amerika’nın Kuzey Irak’taki askeri faaliyetinin Türkiye’ye yönelik olarak yapıldığına dair her iddia gerçek dışıdır” deniyor ve bölgede askeri konuşlandırmanın görevin gerekleri esas alınarak yürütüldüğü vurgulanıyor.

Açıklamada, Amerika’nın, Irak’taki koalisyon güçlerine Türkiye tarafından verilen destek ve işbirliğinden memnun olduğu kaydedildikten sonra, Irak’a, komşularından herhangi biri tarafından yapılacak askeri müdahalenin istikrarı sarsacağı ve daha geniş çaplı anlaşmazlıklara yolaçacağı belirtiliyor.

Amerikan büyükelçiliğinin yazılı açıklamasında, Türkiye’nin bu durumun bilincinde olduğu kaydediliyor ve “Türkiye’den böyle bir eylem beklememiz için herhangibir neden yoktur” deniyor.
XS
SM
MD
LG