Erişilebilirlik

Erdoğan Arnavutluk ve Bosna Hersek Gezisine Başladı


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 17 Şubat tarihine kadar sürecek Arnavutluk ve Bosna Hersek gezisine başladı. Bugün ilk durağı olan Arnavutluk’a hareketinden önce Esenboğa havaalanında ziyareti hakkında açıklama yapan Başbakan, Arnavutluk Başbakanı Nano ile görüşeceğini ayrıca Arnavutluk Cumhurbaşkanı ve Meclis Başkanı’yla da biraraya geleceğini söyledi. Erdoğan temaslarında Arnavutluk meclisine de hitap edecek. Yarın Bosna Hersek’e geçecek olan Başbakan, Bakanlar Kurulu Başkanı Adnan Terziç’le görüşecek ve Mostar köprüsünü ziyaret edecek.

Erdoğan’a Arnavutluk’a hareketi öncesi düzenlenen basın toplantısında, Avrupa Konseyi’nde Türkiye’de nüfus cüzdanlarından din ibaresinin kaldırılması ve din derslerinin okullarda zorunlu olmaktan çıkrarılmasını isteyen rapor hakkında da soru soruldu. Erdoğan konuyla ilgili görüşlerini, “Bu bir rapordur, tarafımızdan değerlendirilir. Türkiye olarak nasıl bir karara varacağımıza bakarız, gerekirse daha sonra parlamentoya sunarız.” sözleriyle ifade etti.

Başbakan Erdoğan’ın Balkanlar’a gitmesi nedeniyle Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül başkanlığında gerçekleştirilen AKP grup toplantısında gündemdeki konular değerlendirildi.

AKP Grup Toplantısında Irak Değerlendirildi

Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Pazar günü sonuçları açıklanan Irak seçimleriyle ilgili değerlendirmelerde de bulundu. Seçimlerin zor şartlar altında gerçekleştirildiğini belirten Gül, bazı bölgelerde oy kullanılamadığını bazı bölgelerde ise seçime katılım oranının çok düşük olduğunu söyledi. Seçim sonuçlarıyla ilgili itirazların da olduğunu hatırlatan Abdullah Gül, “umud ediyoruz ki bu itirazlar en iyi şekilde ele alınıcaktır” dedi. Türkiye’nin başından beri Irak’ta seçimlerin yapılmasını istediğini söyleyen Başbakan Yardımcısı, Türkiye’nin önem verdiği konunun Irak’ın toprak bütünlüğünün ve siyasi birliğinin korunması olduğunu belirtti.

XS
SM
MD
LG