Erişilebilirlik

Howard Dean Demokrat Parti'nin Yeni Lideri


Amerika başkanlık seçimlerini iki kez üst üste kaybeden Demokrat Parti yeni liderini belirledi. Geçen yılki başkanlık seçimlerinin Demokrat Partili aday-adaylarından Howard Dean, dün yapılan kurultay sonrasında, parti liderliğine seçildi.

Howard Dean dün kurultay sonucunda yaptığı konuşmada tüm Demokrat Partilileri halkla daha fazla kaynaşmaya çağırdı: Demokrat Parti Lideri Howard Dean, “Birlikte çalışır, 50 eyaletin tamamında faaliyet gösterirsek, partide büyük değişiklikler sağlayabiliriz. Eğer daha fazla saha çalışması yaparsak, ulusal düzeyde başarı sağlayabiliriz. Ancak yerel düzeyde çalışırsak, ulusal düzeyde kazanabiliriz” dedi.

Geçen Kasım ayındaki seçimler öncesinde, özellikle yerel grupların büyük desteğini sağlamış olan Howard Dean, Demokrat Parti’yi 2008 seçimlerine hazırlamak için zamanının büyük bölümünü güney ve batı eyaletlerindeki çalışmalara ayıracak.

Demokrat Parti, 2004 seçimlerinde bu eyaletlerde büyük oy kaybına uğramıştı. Demokrat Partililer, Kasım ayında seçimleri kaybetmelerine neden olan unsurları belirleyerek, aynı hataları bir sonraki seçimlerde tekrarlamamayı umuyor.

XS
SM
MD
LG