Erişilebilirlik

Ebu Musab El Zerkavi'den Yeni Ses Kaydı


Terörist Ebu Musab El Zarkavi’ye ait olduğu sanılan yeni bir teypte, terörist lider, Iraklı isyancıları Amerikan askerlerine karşı uzun sürecek bir mücadeleye çağırdı. Kendisini El Zarkavi olarak tanıtan teypteki ses, Amerikan askerlerine karşı savaşın yıllar alabileceğini belirtiyor ve sonunda kendilerinin galip geleceğini iddia ediyor. Sesin el Zarkawi’ye ait olup olmadığı henüz doğrulanmadı.

Bu arada Amerikan kuvvetleri Musul’da seçim güvenliğini sağlama amacıyla yeni operasyonlar düzenledi. Operasyonlarda isyancı zanlıları tutuklandı, silahlar ele geçirildi. Amerikan ordusu gece yarısı 9 kişinin gözaltına alındığını ve geçen haftadan beri tutuklananların sayısının 200’e ulaştığını açıkladı. İsyancılar da, Musul’daki bir hastaneye saldırdı, can kaybı olmadığı bildirildi.

Samarra’da yol kenarına yerleştirilen bomba en az üç Irak askerinin ölümüne yol açtı. Güneyde Basra kentinde ise İngiliz üssü yakınındaki patlamada beş İngiliz askeri ile bazı Iraklı siviller yaralandı.

Öte yandan, Ensar el Sünni adlı militan örgüt, bir İnternet sitesine gönderdiği mesajda, Beyci kenti yakınında bir İngiliz ve bir İsveçliyi kaçırarak öldürdüğünü duyurdu. Aynı bölgede dün de pusuya düşürülen bir İngiliz ve bir Iraklı öldürülmüş, bir Brezilyalı kaybolmuştu. Çinli yetkililer ise kaçırılan 8 vatandaşlarının serbest bırakılmasını sağlamaya çalışıyor.

XS
SM
MD
LG