Erişilebilirlik

Başkan Bush'un İkinci Dönemi Başladı


Baskan Bush, ikinci kez yemin ederek, dört yillik ikinci ve son görev dönemine basladi.

Bush yemin töreninde yaptigi konusmada, “bütün dünyaya özgürlük yayma” vaadinde bulundu. Kongre’nin önünde soguk havada bekleyen on binlerce kisiye hitap eden Bush, nihai amacinin diktatörlükleri devirmek ve baski altindaki haklarin desteklenmesi oldugunu söyledi.

Bush’un yemin töreninde, genis güvenlik önlemleri alindi. Irak savasina son verilmesini isteyen bazi göstericiler, ellerinde pankartlarla Bush’un birkaç metre ötesine yaklasti. Ancak, polislerin müdahalesiyle alandan çikarildilar.

Bush ve esi Laura Bush, Kongre merdivenlerindeki yemin töreninden sonra Kongre binasinin Büyük Salonu'nda Kongre üyeleri, bakanlar, Yüksek Mahkeme yargiçlariyla birlikte ögle yemegi yedi.

Bush'lar daha sonra Kongre binasindan Beyaz Saray'a resmi araçlarla gitmek üzere yola çikti. Agir ilerleyen kortej çevresinde son derece siki güvenlik önlemleri alinmisti. Bush'u protesto eden gruplarin toplandigi yerlerde kortejin hizlandigi görüldü. Baskan ve esi Beyaz Saray'a iyice yaklastiklari zaman resmi araçtan inerek, Beyaz Saray önünde kisa bir süre yürüdüler ve sevgi gösterisi yapanlara el sallayarak karsilik verdiler.

Baskan ve esinin Beyaz Saray önünde, Pennsylvania caddesinde kurulan özel tribüne geçmelerinden sonra geçit töreni basladi.

Bush ve esi aksam da Washington'da verilen dokuz ayri baloya katildilar. Baskan ve esi Laura Bush, balolarin herbirinde yaklasik 20 dakika kalarak, davetlilerle konustular, iyi dileklerini kabul ettiler. Balolar için ünlü modacilar Laura Bush’a özel tuvaletler hazirladi.

Andiçme etkinlikleri, Baskan ve ailesinin bugün Washington Ulusal Katedrali’ndeki ayine katilmasiyla sona erecek.

XS
SM
MD
LG