Erişilebilirlik

Güney Asya'ya Sanatçılardan Yardım Devam Ediyor


Yaklaşık 150 bin kişinin ölümüne neden olan tsunami felaketinden beri Tayland’da ilk konser veren yabancı sanatçı Sting oldu. Bangkok’ta düzenlenen konserde yaklaşık 50 bin dolar para toplandı. İngiliz sanatçının kendisi de 20 bin dolar bağışta bulundu. 53 yaşındaki sanatçı ayrıca Malezya ve Hindistan’da da konser verecek ve gelecek ay Avustralya’da bir yardım kampanyasında rol alacak.

Tayland'ı ziyaret eden bir diğer sanatçı da Ricky Martin… Porto Ricolu sanatçı, aynı zamanda Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu UNICEF’e de üye. Martin ayrıca kendi adını taşıyan bir yardım fonuyla da insan ticaretine karşı mücadele etmeye çalışıyor. Ünlü kadın oyuncu Sandra Bullock da, bölgeye bir milyon dolar bağışta bulundu. Ayrıca Celine Dion da anneler gününde Las Vegas’taki Ceasar otelinde özel bir konser vererek yardım etmeyi planlıyor. Konserde toplanması beklenen para miktarıysa yaklaşık 1 milyon dolar...

Courtney Love, 15 aylık mücadele sonucunda 12 yaşındaki kızı Frances Bean Cobain’in velayetini geri aldı. Nirvana grubunun solisti Kurt Cobain’den olan kızı, Courtney Love’ın 2003 yılının Ekim ayında aşırı dozda uyuşturucu alarak tutuklanmasından sonra büyüannesine verilmişti. Ancak Love’ın hayatını düzene sokmak için çabalarında ciddi olduğunu gördüğünü belirten Los Angeles mahkemesi, 12 yaşındaki kızın annesine verilmesi kararı aldı.


Queen Latifah’nın 47’nci Grammy Müzik Ödülleri törenine ev sahipliği yapacağı açıklandı. Grammy ödülüne aday gösterilen hip hop sanatçısı, Steve Martin’le birlikte rol aldığı Bringing Down the House ve Chicago müzikali gibi çalışmalarıyla da büyük ilgi toplamıştı. Queen Latifah, bu yıl da Dana Owens Album adındaki albümüyle en iyi Jazz albümü ödülü dalında Grammy’e aday gösteriyor. Bu albümde pop ve blues şarkıları yer alıyor.

XS
SM
MD
LG