Erişilebilirlik

U2'nun 'How To Dismantle An Atomic Bomb' Albümü Çıktı


Son albümlerinin adı How To Dismantle an Atomic Bomb... Yani bir Atom Bombası Nasıl Sökülür? İrlanda asıllı U2 grubunun bu adı taşıyan albümü ilk haftasında 840 bin adet sattı ve kısa sürede Billboard listelerinde bir numaraya çıktı. İrlandalı dörtlünün bu albümü, Usher’ın 1 milyondan fazla satan albümü Confessions ve Norah Jones’un 1 milyon satan Feels Like Home albümünden sonra bu yılın en fazla satan üçüncü albümü oldu.

1981 yılından bu yana Billboard listelerinde yer alan U2 grubu, İngiliz Beatles grubundan sonra en hızlı çıkış yapan grup. Grubun bu albümünün hit parçası Vertigo, Apple bilgisayarlarını yapan Machintosh şirketinin çıkardığı İpod adındaki yeni avuç içi bilgisayarlarının reklamında çalındı.

How To Dismantle an Atomic Bomb, U2’nun All That You Can’t Leave Behind, Zooropa ve Achtung Baby albümlerinden daha fazla satmış bulunuyor. Vertigo parçasının klibini İspanya’da, All Beacuse of You parçasının klibini de New York’un kalabalık sokaklarında çeken grup, Sometimes You Can’t Make It On Your Own parçasının klibini İrlanda’nın başkenti Dublin’de bir tiyatroda çekmeye karar verdi.

U2 2005 yılında son albümlerinin konser turuna çıkacak. Mart ayında başlayıp yıl sonuna kadar sürecek olan turnede 115 gösteri düzenlenecek. İlk konser 1 Mart’ta Florida’da verilecek. Grup Kuzey Amerika, Avrupa, Japonya ve Avustralya arasında mekik dokuyacak.

XS
SM
MD
LG