Erişilebilirlik

Bush: 'Şimdilik 350 Milyon Dolarlık yardım yaptık'


Başkan Bush, deprem ve tsunamiden zarar gören ülkelere yardım gönderilmesinde Amerika’nın, lider rolü oynadığını söyledi.

Bush, haftalık radyo konuşmasında, Washington’un 350 milyon dolarlık yardımının, bölgedeki yardım örgütlerine gönderildiğini bildirdi.

Amerika'nın yardım çabasının felaket bölgelerinde gözle görülür şekilde etkili olduğunu belirten Başkan, Amerikan ordusunun bölgede 1970'li yıllardan buyana en büyük çaplı insani yardım operasyonuna giriştiğini söyledi. 26 Aralık günü meydana gelen deprem ve yolaçtığı dev okyanus dalgaları en az 10 ülkede şimdiye kadar yaklaşık 150,000 kişinin ölümüne yolaçtı.

Bölgeye gönderilen büyük çaplı Amerikan askeri gücü, felaketzedelere gıda ve yardım malzemelerinin yanı sıra temiz su da ulaştırıyor. Deprem ve tsunami'nin en büyük can kaybına ve hasara yolaçtığı, yolların ve diğer ulaşım imkanlarının kullanımaz duruma geldiği Endonezya'nın Aceh bölgesinden çok sayıda yaralı ve hasta, Amerikan uçakları ve helikopterleriyle bölgede bulunan Amerikan hastane gemisi Mercy'e ya da uzak kentlerdeki hastanelere naklediliyor.

Başkan Bush konuşmasında ayrıca Amerikalıları yeniden yardım örgütlerine para yardımı yapmaya çağırdı.

XS
SM
MD
LG