Erişilebilirlik

Rumsfeld'den Musul'a Sürpriz Ziyaret


Savunma Bakanı Donald Rumsfeld, Irak'ın Musul kentindeki Amerikan askeri üssüne sürpriz bir ziyaret yaptı. Bakan Perşembe sabahı beraberinde birkaç gazeteci ve bir televizyon ekibiyle Irak'a hareket etti.

Rumsfeld, daha önce 10 Ekim'de gittiği Musul'daki üsse 13 saat süren yolculuğun ardından bu sabah yerel saatle 05:00 sıralarında ulaştı.

Rumsfeld, geçen Salı günü Amerikan askerlerine intihar saldırısı düzenlenen üssün 2 kilometre yakınında bulunan askeri hastaneyi ziyaret etti. Hastane personeliyle görüşen Rumsfeld, askerlerle kahvaltı etti.

Musul'daki askeri üssün yemekhanesinde meydana gelen patlamada 14’ü Amerikan askeri olmak üzere 22 kişi ölmüştü.

Bakan daha sonra 250 kadar askere hitap etti ve bölgedeki bazı medya kuruluşlarının, kötü niyetli şekilde yayın yaptığını iddia etti.

Rumsfeld'in ziyaretinin güvenlik nedenleriyle önceden açıklanmadığı, ancak haftalar öncesinden planlandığı belirtildi.

Bakan, beraberindeki çok az sayıdaki gazeteciye uçakta yaptığı açıklamada, askerleri ziyaretini saldırıdan önce planladığını belirterek, "Ziyaretimin amacı, askerlerimize teşekkür etmek ve onlara mutlu bir Noel dilemek" dedi.

Annan'dan Bush'a taziye

Bu arada Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kofi Annan, Musul’da girişilen saldırıyla ilgili olarak Başkan Bush’u arayarak başsağlığı dileğinde bulundu.

Beyaz Saray sözcüsü Scott McClellan, Bush’la Annan’ın Irak halkına seçimler öncesinde destek verilmesi gerektiği konusunda ortak görüş bildirdiklerini dile getirdi.

Sözcü, iki liderin Filistin’de yapılan reformlara destek verilmesi konusunu da görüştüklerini açıkladı.

XS
SM
MD
LG