Erişilebilirlik

Gül ve Harrazi Irak Konusunu Görüştü


Iran Disisleri Bakani Kemal Harrazi, Ankara'yi ziyaret ederek Cumhurbaskani Ahmet Necdet Sezer, Basbakan Recep Tayyip Erdogan ve Disisleri Bakani Abdullah Gül'le görüstü.

Harrazi Ankara'ya varisinda verdigi demeçte görüsmelerinde bölgesel gelismeler ve Irak'taki durum üzerinde durulacagini söyledi. Iran Disisleri Bakani, Iran'la Türkiye arasinda, her iki ülkeyi ilgilendiren konular üzerinde danisma ve isbirligine ihtiyaç oldugunu belirtti.

Gerek Türkiye gerekse Iran, Irak'taki durumdan kaygi duyduklarini belirtiyor. Ankara and Tahran, özellikle Irakli Kürtlerin bagimsizlik arzusunun Türkiye ve Iran'daki Kürt nüfus arasinda da ayrilikçi duygulari körüklemesinden kaygi duyuyor. Ayni kaygi Suriye tarafindan da paylasiliyor.

Amerika ve Israil'le yakin iliskileri olan Türkiye, Adalet ve Kalkinma Partisi'nin iktidarda bulundugu son iki yildir komsulari olan Iran ve Arap devletleriyle iliskilerini güçlendiriyor.

Iran Disisleri Bakani Harrazi'nin resmi bir ziyaret için Ankara'ya gelmesinden kisa bir süre önce Basbakan Erdogan, Suriye'ye yaptigi iki günlük ziyareti tamamlayarak Ankara'ya dönmnüstü. Erdogan'in bu ziyareti Türk ve Arap basin organlari tarafindan "çok basarili" olarak niteleniyor.

XS
SM
MD
LG