Erişilebilirlik

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın New York Temasları Sürüyor


Erdogan Bloomberg
Erdogan Bloomberg

72. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu çalışmaları için New York’ta bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yoğun temasları sürüyor. Erdoğan, dün bu yıl ilki düzenlenen Bloomberg Küresel İş Forumu'na katıldı. Erdoğan, kendisine yöneltilen soruları cevapladı, katılımcılarla ayak üstü görüştü.

Erdoğan, ikili görüşmelerini sürdürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas ve Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko'yle birer görüşme yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York’ta kaldığı Peninsula Otel'de, Somali Başbakanı Hasan Ali Hayri, Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenkovic, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksanda Vucic, Japonya Başbakanı Shizo Abe, Moldova Başbakanı Pavel Filip, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'yla bir araya geldi.

Erdoğan, Bloomberg İcra Kurulu Başkanı ve eski New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg ve merkezi Çin'deki Alibaba internet sitesinin kurucusu ve başkanı Jack Ma’yla da ayrı ayrı görüştü.

'Amerikalı dostlarımız bu örgütün gerçek yüzünü görecek'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yoğun diplomatik temasları sonrasında New York’taki son gecesinde TURKEN Vakfı’nın onuruna verdiği gala yemeğine katıldı.

Erdoğan, yemekte yaptığı konuşmada, “Bu ihanet hiç kimsenin yanına kalmayacak. Türk adaletinden firar ettiğini düşünenler hesap verecektir. Vatanına, milletine, kendi bağrından çıktığı topluma aidiyetini kaybedenin varacağı tek yer, unutmayın, ihanet çukurudur. Hiçbir medeni devlet, darbe teşebbüsü gibi demokrasiye ve milli iradeye yapılan bir saldırıyı cezasız bırakmaz. 15 Temmuz gecesi işlenen bu suçun hesabını da bizler hukuk içinde soruyoruz, soracağız. Bundan geri adım atmak yok. ‘FETÖ’ terör örgütünün, DEAŞ ve PKK’dan farkı yoktur. Amerikalı dostlarımız bu örgütün gerçek yüzünü görecek" dedi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG