Erişilebilirlik

“Rusya Saldırının Bir Sonraki Safhasına Hazırlanıyor”


Ukraynalı askeri yetkililer Moskova’nın bütün cephe hattında askeri operasyonları arttırma açıklamasının ardından Rusya’nın, saldırının bir sonraki safhasına hazırlandığını belirtti.

“Rusya Saldırının Bir Sonraki Safhasına Hazırlanıyor”
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:59 0:00

Kiev, son günlerde Rusya’nın bazı kentleri hedef alan füze ve roket saldırılarında onlarca kişinin hayatını kaybettiğini kaydediyor.

Ukrayna askeri istihbarat sözcüsü Vadym Skibitskyi, olayın sadece hava ve denizden fırlatılan füzeler olmadığını, bütün cephe hattında top atışlarının görüldüğünü belirtti. Skibitskyi, saldırının bir sonraki safhasının hazırlıklarının yapılmakta olduğunu söyledi.

Ukrayna ordusu Rusya’nın ülkenin doğusundaki Donetsk’teki Sloviansk kentine saldırmak için birliklerini yeniden gruplandırır gibi göründüğünü belirtiyor.

İngiltere Savunma Bakanlığı da Rusya’nın işgal ettiği Ukrayna’nın güneyindeki topraklarda savunmasını güçlendirmekte olduğunu kaydediyor.

Ukrayna, Perşembe gününden bu yana Rusya’nın kırsal bölgeleri bombalaması sonucu en az 40 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Ukrayna’nın, ülkenin doğusunda Rusya’nın kontrolündeki bölgelere yönelik askeri çabalarını engellemek için orduya operasyonlarını yoğunlaştırma emri vermişti.

Şoygu’nun açıklamaları Kiev’in Rusya’ya ait 30 lojistik ve cephane merkezine yönelik başarılı olarak nitelediği saldırıların ardından gelmesi dikkat çekti.

Ukrayna Savunma Bakanlığı, bu saldırıların Rus ikmal hatlarında zarara neden olduğunu ve Rusya’nın saldırı kabiliyetini önemli oranda azalttığını belirtiyor.

STÜDYO VOA

ABD’den İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin ölümüyle ilgili taziye mesajı - 20 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG