Erişilebilirlik

“Mutabakat Sağlanacağına Eminim”


Amerika Dışişleri Bakanı Antony Blinken Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’yla konuştuğunu, Finlandiya ve İsveç’in NATO üyelikleri konusunda mutabakat sağlanacağına emin olduğunu söyledi.

Blinken da Çavuşoğlu gibi NATO üyesi ülkelerin dışişleri bakanları toplantısı için Berlin’de.

Amerika Dışişleri Bakanı, Çavuşoğlu’yla Ankara’nın İsveç ve Finlandiya’nın üyelikleri konusundaki endişelerini görüştüğünü ve bu konuda bir mutabakat sağlanacağına emin olduğunu kaydetti.

Blinken, Çavuşoğlu’yla spesifik görüşmesini karakterize etmek istemediğini ama Finlandiya’yla İsveç’in üyeliklerine büyük destek olduğunu ve kararın bu olması halinde bu konuda bir mutabakat sağlanacağına emin olduğunu aktardı.

Çavuşoğlu: “Bu Bir Tehdit Değil”
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:46 0:00

Blinken, Türkiye’yle Finlandiya ve İsveç arasında görüşmelerin devam ettiğini de kaydetti.

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde de Türkiye’nin İsveç’in NATO üyeliğiyle ilgili tereddütlerini giderme konusunda iyi bir şans olduğunu söyledi. Linde bununla birlikte onay sürecinde bir dizi şeyin olabileceğini ve buna hazırlıklı olmaları gerektiğini kaydetti.

Hırvatistan Dışişleri Bakanı Grlic Radman da Türkiye’yle Finlandiya ve İsveç arasındaki görüşmelerin doğru yolda ilerlediğini söyledi.

Radman, “Müzakereler doğru yolda ve biz de bugün dayanışma göstermek ve tek bir sesle konuşmak için iyi bir sonuç bekliyoruz” dedi.

Romanya Dışişleri Bakanı Bogdan Aurescu da Rusya’ya mesaj gönderme açısından iki ülkenin NATO üyeliği konusunda yakalanan hızın kaybedilmemesi gerektiğini söyledi.

Çavuşoğlu, Cumartesi günü Finlandiye ve İsveç dışişleri bakanlarıyla görüşmüştü.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG