Erişilebilirlik

Lemurlara Meyve Kokteyli Atlara Yağmurlama


Lemurlara Meyve Kokteyli Atlara Yağmurlama
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:06 0:00

Türkiye’yi kavuran sıcak hava hayvanları da olumsuz etkiliyor. Mersin’in Tarsus ilçesindeki hayvanat bahçesi görevlileri, sıcaktan bunalan hayvanları biraz olsun rahatlatmak için farklı yöntemler deniyor

Türkiye’yi kavuran sıcak hava hayvanları da olumsuz etkiliyor. Mersin’in Tarsus ilçesindeki hayvanat bahçesi görevlileri, sıcaktan bunalan hayvanları biraz olsun rahatlatmak için farklı yöntemler deniyor.

Bakım görevlileri hayvanları türlerine göre serinletmeye çalışıyor. Sudan korkmayan, yıkanmayı seven hayvanlar, yağmurlama yöntemiyle sıcaklardan biraz olsun korunmaya çalışılıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Tarsus Doğa Parkı’nda görevli Veteriner Hekim Celal Çevirgenoğlu, yaptıkları çalışmaları şöyle anlatıyor: "Sıcaklık stresine bağlı hayvanlarımızda beslenme yetersizliği olmasın’ diyerek, bazı tedbirler aldık. Sudan korkmayan hayvanlarda yağmurlama sistemiyle serinletme uyguluyoruz. Onun haricinde babunlar, lemurlar, ayılar; bu tip meyve-sebze ile beslenen hayvanlar için küçük, buzlu kokteyller hazırlıyoruz. İçerisinde sevdikleri meyvelerden, sebzelerden oluşan kokteyl oluyor. Yaz sıcaklarını bu şekilde elimine etmeye çalışıyoruz. Onlar da bundan mutlular. Özellikle atlar yıkanmaktan çok hoşlanıyorlar.”

Pandemi kurallarına uyuluyor

Hayvanat bahçesi, özellikle pandemi boyunca evlerine kapanan çocuklar için doğayla buluşma fırsatı sağlıyor. Çevirgenoğlu her ne kadar normalleşme sürecine girilse de Doğa Parkı’nda salgın kurallarına hala uyulduğunu söylüyor: "Pandemi kapsamında zaten kişisel hijyen ve mesafe kurallarını uygulamaya devam ediyoruz. Normalleşme süreci başladı ama biz yine de tedbirleri elden bırakmadık. Belirli noktalarda hijyen kabinlerimiz var, vatandaşlarımız ellerini orada dezenfekte ediyor. Bir de kişisel bakımları için çeşitli noktalarda bu tip işlemleri yapmaları için önlemler aldık. Mesafeye de uyuyorlar. İnsanlar maskesiz içeriye alınmıyor. Fakat yoğun bir talep var. Çocuklar çok bunaldılar tabi, hem burada hayvanları görüyorlar hem onları tanıyorlar, onlarla ilgilenme fırsatını yakalıyorlar hem de doğada güzel bir vakit geçiriyorlar.”

XS
SM
MD
LG