Erişilebilirlik

ABD Gemilerinin Boğazlar'dan Geçme Planı Protesto Edildi


ABD Gemilerinin Boğazlar'dan Geçme Planı Protesto Edildi
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:28 0:00

ABD’nin iki savaş gemisinin Çanakkale ve İstanbul Boğazı’ndan geçerek Karadeniz’e gitme planları İstanbul Dolmabahçe’de protesto edildi. Devrimci Gençlik Dernekleri üyesi bir grup, pankart açıp, sloganlar atarak tepkilerini ortaya koydu

ABD’nin iki savaş gemisinin Çanakkale ve İstanbul Boğazı’ndan geçerek Karadeniz’e gitme planları İstanbul Dolmabahçe’de protesto edildi. Devrimci Gençlik Dernekleri üyesi bir grup, pankart açıp, sloganlar atarak tepkilerini ortaya koydu.

Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı alanda grup adına açıklama yapan Doğukan Akkaya, “ABD savaş gemileri bugün boğazlardan geçerek Karadeniz’e çıkıyor. Gemilerin 4 Mayıs’a kadar Karadeniz’de kalacağı söyleniyor. Donbass bölgesinde yaşanan çatışmalar, Rusya ile Ukrayna arasındaki askeri gerginlik ve ABD’nin saldırgan hamlesi sonucunda bölge halkları, yeni bir çatışmanın içine düşme tehlikesiyle karşı karşıya. Bölgedeki hegemonya mücadelesi halklar için bir yıkım sürecine dönüşme potansiyeli taşıyor. Rekabet, gerilim ve çatışmaların kaynağında uluslararası tekellerin çıkarları bulunuyor. Bu çıkarlar kimi noktalarda çatışmalar da üretiyor. Buna dur demek özgürlükten, bağımsızlıktan ve barıştan yana olan herkesin görevidir” diye konuştu.

ABD'ye ait 2 savaş gemisinin, Türk Boğazlarından Karadeniz'e çıkışı için Türkiye'ye diplomatik bildirimde bulunduğu açıklanmıştı. Türk Dışişleri Bakanlığı kaynakları, 14 ve 15 Nisan'da bir gün arayla Karadeniz'e çıkması planlanan iki ABD gemisinin 4 ve 5 Mayıs'ta dönmelerinin planlandığı bilgisini vermişti. ABD tarafından ise gemilerin geçişiyle ilgili henüz net bir açıklama yapılmadı.
XS
SM
MD
LG