Erişilebilirlik

Başkan Trump'a Anayasayı İhlalden Dava Açılabilir


ABD Başkanı Donald Trump
ABD Başkanı Donald Trump

ABD Temsilciler Meclisi’nin 200 kadar üyesi, Başkan Donald Trump’a dava açmaya hazırlanıyor. Washington’da bir federal yargıç tarafından yapılan açıklamada Trump, Kongre onayı olmadan yabancı hükümetlerden hediye almak ya da kar elde etmekle, buna bağlı olarak da anayasayı ihlal etmekle suçlanıyor.

Trump tüm dünyada birçok şirket ve otele sahip. Bu otellerden biri de Washington’da ve Beyaz Saray’a ziyarete gelen yabancı heyetler zaman zaman bu otelde konaklıyorlar.

Başkan Trump diğer ülkelerde bulunan şirketlerin sahipliğini sürdürüyor, ancak bunların idaresini oğullarına bıraktı. Ancak Trump karşıtı kesimler bunun yeterli bir adım olmadığını savunuyor.

Kongre üyelerini temsil eden ve yasal bir kurum olan Washington merkezli Anayasa Sorumluluk Merkezi Başkanı Elizabeth Wydra, “Mahkemenin Temsilciler Meclisi üyelerinin açtığı davayı kabul etmesi,Amerika’da kimsenin, Başkan’ın bile yasaların üzerinde olmadığını ortaya koyuyor” diye konuştu.

ABD Adalet Bakanlığı da Başkan Trump’ı mahkemede savunmaya devam edeceklerini duyurdu. Federal yargıcın son açıklaması, Trump’a karşı kabul edilen ikinci dava oldu.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG