Erişilebilirlik

Süleyman Soylu
Süleyman Soylu

CANLI BLOG - İçişleri Bakanı Soylu'dan valilere talimat: 'CHP İl başkanlarını şehit cenazelerine almayın'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP İl Başkanlarının şehit cenazelerinde protokole alınmamasıyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı ve " Valilere müsteşarım üzerinden talimat gönderdim; ’ CHP İl başkanlarını bundan sonra şehit cenazelerinde protokole kabul etmeyin’ diye. Bu kadar basit. Onların gideceği bir adres var. O adresi de göstereceğiz. PKK mensuplarının cenazeleri var. Biz onları çok kısıtlı kaldırtıyoruz. Onlara bir kişilik kontenjan ayıracağız. Sandıkta beraberlerse cenazede de olacaklar" diye konuştu

Yeni dönemden sokağın beklentileri neler?

24 Haziran seçimlerinden çıkan sonuçla geçilecek cumhurbaşkanlığı sistemi sık sık muhalefet cephesinde Türkiye’de bir tek adam rejimine doğru gideceği eleştirilerine maruz kalıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yetkilerini arttıran, yürütmeye ait tüm yetkileri kendisine aktaran sistemi savunarak, Batı’daki başkanlık sistemlerini örnek gösteriyor.

Peki Türkiye’de sokaktaki vatandaş yeni dönemle birlikte gelecek birçok yetkiyi tek bir makamda toplayan sistemden ne kadar haberdar? Dahası yeni dönemden beklentileri neler? Amerika’nın Sesi muhabiri Mehtap Çolak Yılmaz sokağa çıktı ve bu soruları yöneltti. İşte yanıtlar…

Türkiye’de son 24 saatte yaşananlar. İktidar ve muhalefet cephelerinde neler oluyor? Mehtap Çolak Yılmaz İstanbul'dan bildiriyor.

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, Parti Meclisi (PM) ardından seçim sonuçlarını değerlendirdi:

"120 bin oy kaybımız var nedenlerine bakıyoruz"

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, 24 Haziran seçim sonuçlarına bakıldığında Kürt oylarında 120 bin kayıp olduğunu belirtti ve bunun nedenlerini araştırdıklarını açıkladı.

Ayrıntılar için: https://www.amerikaninsesi.com/a/hdp-120-bin-oy-kaybimiz-var-nedenlerine-bakiyoruz/4456889.html

YSK: ‘Erdoğan seçimde yüzde 52,59 oy aldı’

Yüksek Seçim Kurulu’nun açıkladığı resmi olmayan ilk sonuçlara göre AKP adayı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 52,59 oy alırken, en yakın rakibi CHP adayı Muharrem İnce’nin oy oranı yüzde 30,64’de kaldı.

Ayrıntılar için:

https://www.amerikaninsesi.com/a/ysk-erdo%C4%9Fan-se%C3%A7imde-y%C3%BCzde-52-59-oy-ald%C4%B1-/4455271.html

Daha fazla

XS
SM
MD
LG