Erişilebilirlik

Trump’tan Bilgisayar Temelli Eğitime Destek


Trump yönetimi, Pazartesi günü, bilim, teknoloji, mühendislik, matematik ve özellikle bilgisayar bilimi eğitimi programlarını geliştirmek amacıyla yılda en az 200 milyon dolar ayırmayı planladığını bildirdi.

Amerika’da ortaya çıkan 6 milyon iş açığı, yetkililerin beceri eksiğini kapatmaya odaklanmasına ve bilgisayar odaklı eğitimi geliştirme kararı almasına neden oldu

Başkan Donald Trump’ın kızı ve danışmanlarından Ivanka Trump,Amerika’da anaokullarının yarısından daha azından lisenin son sınıfı olan 12. sınıfa kadar okullarda sadece tek bir bilgisayar dersi verildiğine dikkat çekti. Ivanka Trump, Salı günü Microsoft ve Code.org gibi teknoloji devi şirketlerin liderleriyle birlikte Detroit’e gidecek.

Ivanka Trump, “Ülke olarak yeniliği kucaklamalıyız ancak bunun planlamasını yapmak gerekir” diyor.

Hibe programı yeni değil. Başkan Trump, Pazartesi günü Beyaz Saray’da programla ilgili olarak Eğitim Bakanı Betsy Devos’u, bilim, teknoloji, mühendislik, matematik eğitimlerini bilgisayar bilimine odaklanarak öncelendirmeye yönlendiren bir kararnameyi imzaladı.

Salı günü yapılacak açıklamayı Google ve Facebook gibi şirketlerin vaadlerinin takip etmesi bekleniyor.

Ivanka Trump’tan cinsiyet eşitsizliği mesajı

Ivanka Trump, cinsiyet eşitsizliğine de dikkat çekti. Trump, kadınların teknoloji iş gücünün yüzde 22’sini oluşturduğunu söyledi. Bu rakam 1990’da yüzde 35’ti. Ivanka Trump, ‘fon arayanlar programlarını tasarlarken cinsiyet ve etnik köken çeşitliliğini göz önünde bulundurmalı’ dedi.

Yönetimdeki üst düzey bir yetkiliye göre, programın hedefi ülkedeki her öğrencinin teknoloji eğitimine erişimini sağlamak.

Trump’ın kızı ve danışmanı, “Programın kesinlikle az temsil edilen bölgelere ulaşmasını istiyoruz. Öğrencilerimizin geride kalmasını istemiyoruz” dedi.

STÜDYO VOA

BM’den Gazze’de ‘kıtlık’ uyarısı – 18 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG